• Ναυτιλία

    Ισραήλ: Κρουαζιερόπλοια αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους – Θα περάσουν από νησιά της Ελλάδας

    • NewsRoom

    Head of Cruise, Tourism, Marketing Communications & PR at Haifa Port


    Μεγάλη αναταραχή έχει προκαλέσει το μεσανατολικό και στη θάλασσα – εκτός από τον αέρα – καθώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες η μια μετά την άλλη, ακυρώνουν η αναβάλουν προγραμματισμένες κρουαζιέρες που θα προσέγγιζαν το λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ, το μεγαλύτερο από τα τρία μεγάλα διεθνή λιμάνια της χώρας.

    «Μόλις ολοκληρώσαμε την αποβίβαση 2.200 Ισραηλινών από το Rhapsody of the Seas», δήλωσε ο Zohar Rom, επικεφαλής κρουαζιέρας και τουρισμού στο λιμάνι της Χάιφα, αναφέροντας παράλληλα ότι όλες οι κρουαζιέρες για την επόμενη εβδομάδα ακυρώθηκαν.

    Τροποποιήσεις προκύπτουν στα δρομολόγια μεγάλων εταιριών κρουαζιέρας, με κάποιες από αυτές να ευνοούν τη χώρα μας, ειδικά τα νησιά, καθώς χρειάζονται να χρησιμοποιήσουν ως προσωρινό σταθμό, ένα από τα ασφαλή λιμάνια της Ελλάδας.

    Ωστόσο, άλλες εταιρείες προχωρούν σε εξ ολοκλήρου ακύρωση των δρομολογίων που είχαν προγραμματιστεί, τα οποία περιλάμβαναν και τη χώρα μας.

    Η Celestyal, η αναγνωρισμένη ως η Νο1 επιλογή κρουαζιέρας στα ελληνικά νησιά και την Ανατολική Μεσόγειο, αναστέλλει προσωρινά τις προσεγγίσεις της στο Ισραήλ, με τη βραβευμένη κρουαζιέρα «Τρεις Ήπειροι», μέχρι το τέλος Νοεμβρίου 2023, ενώ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για όλες τις κρουαζιέρες της που αναχωρούν μετά από αυτή την ημερομηνία.

    Το Nieuw Statendam της Holland America Line δεν θα προσεγγίσει την Ασντόντ, την πέμπτη σε μέγεθος πόλη του Ισραήλ.

    Αυτή ήταν η τελευταία επίσκεψη της HAL στο Ισραήλ φέτος, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, ενώ, όπως είπε, θα αναθεωρηθεί ο σχεδιασμός του 2024.

    Καμία αλλαγή δεν υπάρχει στην προγραμματισμένη στάση του στη Λεμεσό της Κύπρου σήμερα Τρίτη, ωστόσο θα φτάσει μια ώρα νωρίτερα.

    Την Τετάρτη μάλιστα θα φτάσει δύο ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο στη Ρόδο, προκειμένου να αράξει για περισσότερο χρόνο εκεί.

    Το MSC Musica της MSC Cruises προς το λιμάνι Χάιφα στις 12 Οκτωβρίου ακυρώθηκε. Το πλοίο θα καταπλεύσει στη Λεμεσό στις σήμερα 10 Οκτωβρίου και, ως εκ τούτου, η στάση του στο Κουσάντασι της Τουρκίας επίσης ακυρώνεται.

    Στη συνέχεια, το MSC Musica θα επισκεφθεί την Αττάλεια στις 12 Οκτωβρίου και θα συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό της.

    Στις 18 Οκτωβρίου θα βρεθεί στη Ρόδο και εν συνεχεία θα περάσει απέναντι στην Τουρκία.

    Επίσης, κρουαζιέρα του MSC Sinfonia που προγραμματίζεται στις 16 Οκτωβρίου θα αντικατασταθεί με την Αλικαρνασσό.

    «Η ασφάλεια των επισκεπτών και του πληρώματος είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας. Σε μια εξελισσόμενη κατάσταση όπως αυτή θα τροποποιήσουμε τα δρομολόγιά μας ανάλογα με τις ανάγκες», δηλώνει η εταιρεία.

    Το δρομολόγιο του Oceania Sirena της 14ης Οκτωβρίου από την Αθήνα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, είχε προγραμματιστεί για ένα τριήμερο στο Ισραήλ. Ειδικότερα, δύο ημέρες στη Χάιφα και μία στο Ασντόντ.

    Όμως, καθώς οι εξελίξεις στο Ισραήλ είναι ραγδαίες και απρόβλεπτες, το κρουαζιερόπλοιο θα μεταφερθεί τις ημέρες αυτές στη Σαντορίνη, το Ηράκλειο και τη Μύκονο.

    Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, η Royal Caribbean International ακύρωσε τις κρουαζιέρες του Rhapsody of the Seas.

    Συγκεκριμένα, ακύρωσε το τετραήμερο δρομολόγιο από τις 9 Οκτωβρίου το οποίο περιλάμβανε Ελλάδα και Κύπρο καθώς και άλλο ένα πέντε ημερών από τις 13 Οκτωβρίου στα Ελληνικά νησιά, διότι και και τα δύο θα αναχωρούσαν από το λιμάνι Χάιφα.

    Το εντυπωσιακό Odyssey of the Seas αντικαθιστά το λιμάνι της Χάιφα στην περιζήτητη κρουαζιέρα «Holy Lands» με την Κρήτη, τη Ρόδο και το Μπόντρουμ της Τουρκίας.

    Ομοίως, η Celebrity Apex, αντί να προσεγγίζει Ισραήλ και Αίγυπτο στο δρομολόγιο 10 ημερών του με αναχώρηση στις 6 και 16 Οκτωβρίου, θα βρεθεί στη Σαντορίνη, τη Μύκονο, τη Ρόδο και το Μπόντρουμ.

    Ακυρώθηκαν επίσης οι διαδρομές της TUI Cruises από τη Χάιφα και την Ασντόντ που είχαν προγραμματιστεί για τις 11 και 12 Οκτωβρίου με το Mein Schiff 5 στο ταξίδι «Ανατολική Μεσόγειος με Κύπρο» και στη θέση αυτών των πόλεων, βρίσκονται τώρα η Mαρμαρίδα στην Τουρκία και η Σαντορίνη.

    Σημειώνεται επίσης ότι προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες είχαν προγραμματίσει να προσεγγίσουν το Ισραήλ σε κάποια από τα δρομολόγιά τους και τώρα αναγκάζονται να ακυρώνουν πτήσεις, απορροφώντας όλη τη ζημία.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ισραήλ: Νεκροί από ισραηλινά πυρά ο υπουργός Οικονομίας και το «δεξί χέρι» του αρχηγού της Χαμάς



    ΣΧΟΛΙΑ