• Business

    Ακυρώνουν πτήσεις προς Ισραήλ οι αεροπορικές εταιρείες

    • NewsRoom
    Δύο ταξιδιώτες με αποσκευές στο αεροδρόμιο Μπεν Χουριόν του Τελ Αβίβ

    Αεροδρόμιο Μπεν Χουριόν, Τελ Αβίβ. Ισραήλ (Olivier Fitoussi)


    Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί και στον αεροπορικό κλάδο από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, με τις εταιρείες να ανακοινώνουν ακυρώσεις πτήσεων προς τη χώρα.

    Πολλές αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν προγραμματισμένες για αυτό το Σαββατοκύριακο πτήσεις τους με προορισμό το Τελ Αβίβ μετά την έναρξη στρατιωτικής επίθεσης της Χαμάς στο Ισραήλ, σύμφωνα με δεδομένα από το διαδικτυακό πίνακα αφίξεων του ισραηλινού διεθνούς αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.

    Μεταξύ αυτών των εταιρειών είναι η Lufthansa, η Emirates, η Ryanair, η Aegan Airlines, οι αμερικανικές εταιρείες και η Air France.

    Η Brussels Airlines ακύρωσε σήμερα τις δύο πτήσεις της προς το Ισραήλ, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας σύμφωνα με τη δημόσια γαλλόφωνη βελγική ραδιοτηλεόραση rtbf. Δεν αποκλείεται ειδική πτήση, με άλλες εταιρείες, για επαναπατρισμό ατόμων από τη χώρα.

    Δύο πτήσεις της Brussels Airlines είχαν προγραμματιστεί μεταξύ Βρυξελλών και Τελ Αβίβ για σήμερα Σάββατο: στις 9:45 π.μ. και στις 9:10 μ.μ.

    Η εταιρεία αποφάσισε να τις ακυρώσει για λόγους ασφαλείας, μετά την επίθεσης της Χαμάς τα ξημερώματα.

    «Εξετάζουμε τώρα εάν είναι δυνατόν, με άλλες εταιρείες του ομίλου Lufthansa (μέρος του οποίου είναι η Brussels Airlines), να οργανώσουμε πτήση για τον επαναπατρισμό ταξιδιωτών στην Ευρώπη», διευκρινίζει ο εκπρόσωπος.

    Την ίδια ώρα, η TUI Belgium δεν θα στείλει ταξιδιώτες στο Τελ Αβίβ μέχρι τις 21 Οκτωβρίου.

    Το Τελ Αβίβ είναι ο μόνος προορισμός που εξυπηρετεί στο Ισραήλ, ενώ όπως επισημαίνεται επί του παρόντος, η ΤUI δεν έχει Βέλγους τουρίστες εκεί.

    Νωρίτερα, ο αεροπορικός γίγαντας Lufthansa, ο κορυφαίος αερομεταφορέας της Ευρώπης, ανακοίνωσε ότι μειώνει τις πτήσεις του προς το Ισραήλ μετά την έναρξη μιας αιφνιδιαστικής στρατιωτικής επίθεσης από τη Χαμάς, το ισλαμιστικό κίνημα που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    «Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης ασφαλείας στο Τελ Αβίβ», ο γερμανικός όμιλος διατηρεί μόνο μία πτήση από τη Φρανκφούρτη και «όλες οι άλλες πτήσεις της Lufthansa από και προς το Τελ Αβίβ ακυρώθηκαν για σήμερα», διευκρίνισε ο ίδιος.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης: 

    OHE για Μεσανατολικό: «Απομακρυνθείτε από το χείλος του γκρεμού»

    Πρέσβης Ισραήλ στη Γερμανία: Το Ιράν βρίσκεται πίσω από την επίθεση της Χαμάς

    Μεσανατολικό: Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ

    ________________­_______

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023

    Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Όλες οι εξελίξεις

    Οδηγός Εκλογών – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

    Ο χάρτης των αποτελεσμάτων



    ΣΧΟΛΙΑ