• Ναυτιλία

    Ιωάννης Μαρτίνος: Ένα ακόμη τάνκερ στο MR pool της Signal Maritime

    Ιωάννης Μαρτίνος CEO και Ιδρυτής της Signal Group

    Ιωάννης Μαρτίνος CEO και Ιδρυτής της Signal Group


    Ένα ακόμη τάνκερ προστέθηκε στο MR pool της Signal Maritime, της εταιρείας διαχείρισης πλοίων του ομίλου Signal Group, που έχει δημιουργήσει ο Ιωάννης Μαρτίνος.

    Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της και στο LinkedIn, πρόκειται για το χωρητικότητας 46,000 dwt Stolt Sisto, κατασκευής 2010, το οποίο αποτελεί το 19ο MR δεξαμενόπλοιο που εντάσσεται στο pool της, σηματοδοτώντας την συνεργασία της με την Stolt Tankers.

    Μετά από την επιτυχημένη πορεία του aframax pool της Signal Maritime, η εταιρεία αποφάσισε πέρυσι να εφαρμόσει τις δοκιμασμένες λύσεις της στη διαχείριση πλοίων και στην αγορά των MR. Ορόσημο στη νέα της κίνηση αποτέλεσε η απόφαση της Shell να της αναθέσει τη διαχείριση μέρους του στόλου της.

    Τον περασμένο μήνα η Signal Maritime υποδέχθηκε στο pool της και το χωρητικότητας 53,500 dwt τάνκερ Palermo, κατασκευής 2010, που ανήκει στην ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή Chemnav.

    Αξιοποιώντας τις δυνατότητες της καινοτόμου πλατφόρμας Signal Ocean, η Signal Maritime ενισχύει την απόδοση των πλοίων που διαχειρίζεται και αποφέρει μεγαλύτερα κέρδη.

    H πλατφόρμα, την οποία η Signal Group λάνσαρε το 2018, επεξεργάζεται και συνδυάζει σε συνεχή βάση ιδιωτικά και δημόσια δεδομένα, όπως λίστες διαθέσιμων πλοίων, λίστες φορτίων, θέσεις πλοίων (ΑΙS), ταρίφες και κοστολόγια ελλιμενισμού, αναμονές αγκυροβολίων και τρέχουσες τιμές ναύλων.

    Με την χρήση προηγμένων αλγόριθμων και τεχνητής νοημοσύνης, τα δεδομένα μετατρέπονται σε χρήσιμες, συνεκτικές αποτυπώσεις των συνθηκών προσφοράς και ζήτησης σε όλες τις ναυλαγορές παγκοσμίως.

    Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αντιστοιχίσει πλοία με φορτία, να συγκρίνει σενάρια κερδοφορίας, να υπολογίσει εκπομπές CO2 και, γενικά, να κάνει χρήση της πατενταρισμένης τεχνολογίας της Signal για να προβλέψει τις τάσεις της ναυτιλιακής αγοράς διεθνώς.

    Διαβάστε ακόμη:

    Συνεργασία της MarineTraffic με την Signal Group του Ιωάννη Μαρτίνου



    ΣΧΟΛΙΑ