• Ναυτιλία

    International Propeller Club: Γιορτάζει 85 χρόνια από την ίδρυσή του

    • NewsRoom


    Την 85η επέτειο από την ίδρυσή του γιορτάζει το The International Propeller Club of the United States, Port of Piraeus σε μια χρονιά που οι προκλήσεις και η προσαρμογή στα υγειονομικά πρωτόκολλα, λόγω της πανδημίας, είναι επιβεβλημένη.

    85 χρόνια έχουν περάσει από την 25η Οκτωβρίου 1935 όταν η ιδέα της δημιουργίας του ελληνικού παραρτήματος του Τhe International Propeller Club of the United States στον Πειραιά, έγινε πραγματικότητα.

    Φέτος γιορτάζουμε 85 χρόνια συνεχούς και συνεχώς ενεργητικότερης παρουσίας του club στον Πειραιά, στα εθνικά αλλά και παγκόσμια ναυτικά δρώμενα. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, το Propeller Club Πειραιά παραμένει ένας σύγχρονος τόπος συνάντησης και ανταλλαγής απόψεων όχι μόνο μεταξύ των μελών του, αλλά και μεταξύ των σημαντικότερων φορέων και θεσμών γύρω από τη ναυτιλία, το εμπόριο, την οικονομία και την ασφάλεια στη θάλασσα. Γίνεται ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ενώ η φιλανθρωπική του δράση παραμένει πάντοτε πλούσια και πάντοτε ουσιαστική.

    85 χρόνια τώρα το Propeller Club Πειραιά στηρίζει τους ανθρώπους της ναυτιλίας που αποτελούν μια παγκόσμια υπερδύναμη και βασική κινητήριο δύναμη της χώρας μας.

    «Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε τη δέσμευση να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον” λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά Κωστής Φραγκούλης. «Ένα καλύτερο μέλλον για τη ναυτιλία. Ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα. Ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον. Ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας και κυρίως για τα παιδιά μας».

    Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 85 χρόνων του Propeller Club Πειραιά, το Διοικητικό Συμβούλιο του club συναντήθηκε την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας. Η συνεδρίαση αυτή είχε τιμητικό χαρακτήρα και ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία όλων των μελών, μετά από 9 μήνες αποκλειστικά online συναντήσεων, σύμφωνα με τους περιορισμούς που ισχύουν λόγω της πανδημίας.

    Μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση κατά την οποία ο πρόεδρος του Δ.Σ Κωστής Φραγκούλης τόνισε τη σπουδαιότητα της επετείου καθώς και την αναγκαιότητα της ύπαρξης ισχυρών θεσμών και δεσμών που θα μας βοηθήσουν να ανταποκριθούμε στην γεμάτη προκλήσεις εποχή που διανύουμε.

    Μετά τη συνεδρίαση ακολούθησε δείπνο και κοπή της γενέθλιας τούρτας, όπου και εκεί τηρήθηκαν όλα τα απαιτούμενα υγειονομικά μέτρα ασφαλείας.

    Τέλος, την Κυριακή 25 Οκτωβρίου, μια μεγάλη ομάδα μελών του Propeller Club με επικεφαλής τον πρόεδρο Κωστή Φραγκούλη και τα μέλη του Διοιηκητικού Συμβουλίου, καθάρισε την Ακτή Βοτσαλάκια στον Πειραιά. Η συμβολική αυτή πρωτοβουλία αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη της ευαισθησίας του Propeller Club Πειραιά σε θέματα που αφορούν στο περιβάλλον, αλλά και της αναγκαιότητας για την ανάληψη ατομικής ευθύνης που διέπει τις αξίες του club.

    Ο Παγκόσμιος Εθελοντικός Καθαρισμός Ακτών κάθε φθινόπωρο αποτελεί πρωτοβουλία του μη-κυβερνητικού οργανισμού Ocean Conservancy που για την Ελλάδα συντονίζει η HELMEPA.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ