• Ναυτιλία

    ΙΜΟ: Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim


    Η Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία στις 18 Μαΐου εστιάζει στο θέμα «Κινητοποίηση δικτύων για την ισότητα των φύλων».

    Η δεύτερη Διεθνής Ημέρα για τις Γυναίκες στη Ναυτιλία, στις 18 Μαΐου 2023, επιδιώκει να τονίσει τη σημασία της συνεργασίας και της δικτύωσης για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα, τονίζει σχετική καμπάνια του ΙΜΟ.

    Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ Kitack Lim δήλωσε: «Οι γυναίκες εργάζονται σε όλες τις πτυχές του ναυτιλιακού τομέα σε όλο τον κόσμο, στην ακτή και στη θάλασσα για να υποστηρίξουν τη μετάβαση σε ένα απανθρακοποιημένο, ψηφιοποιημένο και πιο βιώσιμο μέλλον για τη βιομηχανία. Υπάρχει ακόμη μια σημαντική ανισορροπία μεταξύ των φύλων στη ναυτιλία. Οι καιροί αλλάζουν, αλλά πρέπει να επιταχύνουμε αυτή την αλλαγή. Τα οφέλη για ολόκληρο τον τομέα της βελτιωμένης ποικιλομορφίας στο εργατικό δυναμικό είναι εμφανή».

    Επίσης ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, τόνισε: «Το θέμα για φέτος υπογραμμίζει τη σημασία της συνεργασίας και της δικτύωσης για την επίτευξη της ισότητας των φύλων στον ναυτιλιακό τομέα. Οι ενώσεις Γυναικών στη Ναυτιλία που ιδρύθηκαν από τον ΙΜΟ είναι ένα παράδειγμα τέτοιων δικτύων. Ανοίγουν το δρόμο για την υποστήριξη των γυναικών στη ναυτιλία σε όλο τον κόσμο και ενθαρρύνουν την επόμενη γενιά στη ναυτιλιακή βιομηχανία».

    «Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που σηματοδοτούμε την 18η Μαΐου ως βασική ημέρα στο ημερολόγιό μας για να γιορτάσουμε τις γυναίκες στον κλάδο και να προωθήσουμε την πρόσληψη, τη διατήρηση και τη διαρκή απασχόληση των γυναικών στον ναυτιλιακό τομέα. Ας αξιοποιήσουμε για άλλη μια φορά αυτήν την ευκαιρία για να γιορτάσουμε οι πολλές γυναίκες που συνεισφέρουν στο μέλλον της ναυτιλίας: πλοηγοί, μηχανικοί, Διευθύνοντες Σύμβουλοι, μάνατζερ, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της βιομηχανίας, εκείνες που προεδρεύουν στις συνεδριάσεις του ΙΜΟ και γυναίκες σε κάθε ρόλο στον κλάδο».

    Ο ΙΜΟ σηματοδοτεί την περίσταση με μια διήμερη διάσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΙΜΟ στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο, την κυκλοφορία ενός βίντεο – Οι γυναίκες στη θάλασσα μπορούν… και μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ