• Ναυτιλία

    Ηλ. Γκότσης: Η Eurotankers πουλά το τέταρτο πλοίο μέσα σε τέσσερις μήνες

    Ηλίας Γκότσης Eurotankers Inc. ναυτιλία

    Ο Ηλίας Γκότσης, επικεφαλής της Eurotankers Inc. με τη Δωροθέα Ιωάννου του American Club-Piraeus


    Πωλητήριο στο παλαιότερης κατασκευής πλοίο του στόλου της έβαλε η ναυτιλιακή Eurotankers, συμφερόντων του εφοπλιστή Ηλία Γκότση.

    Η κίνηση αυτή έρχεται μετά αρκετές εξαγορές στις οποίες προχώρησε η εταιρεία από το Μάρτιο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2018. Συγκεκριμένα, διέθεσε πάνω από 200 εκατ. δολάρια για να αποκτήσει 12 τάνκερ, μέσης ηλικίας περίιπου 12,5 ετών.

    Το πλοίο Eurospirit, χωρητικότητας 160,400-dwt, που κατασκευάστηκε το 2000 στο ναυπηγείο DSME, σύμφωνα με ναυλομεσίτες έγινε γνωστό αυτή την εβδομάδα ότι πωλείται.

    Αυτό θα είναι το τέταρτο πλοίο που αποσύρει η Eurotankers από πέρυσι, όταν ξεκίνησε τις κινήσεις αναδιάρθρωσης του στόλου της δρομολογώντας στην πώληση πλοίων που είχε στην κατοχή της και είχαν κατασκευαστεί μεταξύ του 1998 και του 2001.

    Τον περασμένο Οκτώβριο πούλησε το χωρητικότητας 105,200-dwt Eurostrength (κατασκευής 1998) στην εταιρεία Productcharter SA, με έδρα τον Παναμά, έναντι 7 εκατ. δολαρίων.

    Ακολούθησε, στις αρχές του 2019, η πώληση του χωρητικότητας 71,000-dwt Eurovision (κατασκευής 2000), το οποίο πουλήθηκε για scrap στη Σιγκαπούρη, έναντι 6,5 εκατ. δολαρίων.

    Στις αρχές Φεβρουαρίου η Eurotankers προχώρησε στην πώληση του χωρητικότητας 159,500-dwt suezmax Eurohope (κατασκευής 1999). Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο πουλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή από τη Μέση Ανατολή, με το τίμημα της συναλλαγής να κυμαίνεται στα 12,8 εκατ. δολάρια, επίπεδα αρκετά υψηλά για τα δεδομένα της αγοράς.

    Η πώληση του Eurospirit εκτιμάται ότι θα φέρει στα ταμεία της ναυτιλιακής έσοδα από πωλήσεις πλοίων, ύψους 35 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, θα συρρικνώσει το στόλο της εταιρείας στα 11 πλοία.

    Το επόμενο πλοίο της Eurotankers που θεωρείται “υποψήφιο” προς πώληση είναι το χωρητικότητας 100,000-dwt LR2, Europride (κατασκευής 1998).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Γ. Αγγελικούσης: Παραγγελίες αξίας 380 εκατ. δολαρίων από τη Maran Gas

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Χ. Βαφειάς: Η νέα συνεργασία της StealthGas

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Αέρας ανανέωσης στον όμιλο Latsco



    ΣΧΟΛΙΑ