• Ναυτιλία

    Χ. Βαφειάς: Η νέα συνεργασία της StealthGas

    Χάρης Βαφειάς ναυτιλία StealthGas

    Χάρης Βαφειάς. Εφοπλιστής


    Σε μικρής κλίμακας συμφωνία κοινοπραξίας προχώρησε η ναυτιλιακή StealthGas, συμφερόντων του εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, σε μία προσπάθεια περαιτέρω ισχυροποίησης του στόλου της.

    Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από επενδυτή (που δεν έχει γίνει γνωστή η ταυτότητα του), ποσοστού 49,9% σε δύο από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες της StealthGas, αποκτώντας  έτσι από κοινού τη ιδιοκτησία και τον έλεγχο των πλοίων Gas Defiance και Gas Shuriken.

    Επιπλέον η κοινοπραξία αναμένεται να προχωρήσει σε από κοινού επενδύσεις για την εξαγορά μεταχειρισμένων μικρών πλοίων μεταφοράς LPG ή πλοίων από το δικό της στόλο.

    Αυτή η συμφωνία μας δίνει πρόσβαση σε ρευστότητα και επιπλέον κεφάλαια ανάπτυξης σε μία περίοδο κατά την οποία οι χρηματιστηριακές αγορές δεν αποτελούν εναλλακτική, κυρίως τη στιγμή που οι μετοχές μας διαπραγματεύονται με σημαντικό discount”, αναφέρει η ναυτιλιακή.

    Η συμφωνία έγινε γνωστή κατά την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων του 2018.

    Τα οικονομικά στοιχεία

    Η StealthGas κατέγραψε ζημίες 5,3 εκατ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο 2018 έναντι καθαρών εσόδων 0,7 εκατ. δολαρίων την ίδια περίοδο του 2017. Τα έσοδα ανήλθαν στα 38,5 εκατ. δολαρίων παρουσιάζοντας αύξηση κατά 0,3% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2017. Στο σύνολο του 2018 τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6,5% και ανήλθαν στα 164,3 εκατ. δολάρια.

    Στο σύνολο του 2018 η StealthGas παρουσίασε ζημιές 12,27 εκατ. δολαρίων έναντι ζημιών 1,2 εκατ. δολαρίων του 2017.

    “Η ζήτηση για LPG είναι ισχυρή, το βιβλίο παραγγελιών βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και οι τιμές των ναύλων για τα συμβόλαια που έχουν ήδη κλείσει παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, παρά την επιβράδυνση της ασιατικής αγοράς. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα θεμελιώδη στοιχεία της αγοράς θα οδηγήσουν στη διόρθωση της” επισημαίνει ο Michael Jolliffe, Πρόεδρος του ΔΣ της StealthGas.

    “Επιπλέον, η συμφωνία μικρής κλίμακας για την κοινοπραξία όχι μόνο ενισχύει περαιτέρω τη ρευστότητα μας αλλά, κυρίως, παρέχει μια ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας σε μια εποχή που τα θεμελιώδη βασικά στοιχεία της αγοράς που δραστηριοποιούμαστε, φαίνονται πολλά υποσχόμενα”, κατέληξε ο Jolliffe.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Μαρία Τσάκου: «Το political risk της χώρας παραμένει αποτρεπτικό για επενδύσεις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Αχιλλέας και Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος: Κυριαρχία σε στεριά και θάλασσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Α. Πίττας: H Eurobulk ενισχύει το στόλο της

     



    ΣΧΟΛΙΑ