• Ναυτιλία

    Γ. Αγγελικούσης: Παραγγελίες αξίας 380 εκατ. δολαρίων από τη Maran Gas

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία Αγγελικούση (δεξιά)

    Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά) με την κόρη του Μαρία (δεξιά)


    Δύο ακόμη πλοία μεταφοράς LNG προστέθηκαν στο βιβλίο παραγγελιών της ναυτιλιακής Maran Gas, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση. Η εταιρεία προχώρησε στην παραγγελία υπογράφοντας συμβόλαιο με το ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME).

    Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ιστοσελίδα Yonhup News, τα πλοία χωρητικότητας 174,000-cubic meter, θα παραδοθούν στην εταιρεία μέχρι το τέλος του 2021 και το κόστος του θα ανέλθει στα 380 εκατ. δολάρια.

    Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η Maran Gas είχε παραγγείλει στο ίδιο ναυπηγείο ένα ακόμη πλοίο LNG ίδιας χωρητικότητας, το οποίο θα παραλάβει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ η τιμή του δεν έγινε γνωστή.

    Η Maran Gas από αυτό το μήνα και μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να παραλάβει 12 πλοία μεταφοράς LNG.

    Συνολικά οι εταιρείες του κ. Αγγελικούση έχουν παραγγείλει 104 πλοία στο DSME από το 1994 που ξεκίνησε η συνεργασία τους.

    Το γνωστό ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας έχει κλείσει από τις αρχές του έτους παραγγελίες ύψους 1,1 δισ. δολαρίων για την κατασκευή εννέα πλοίων, συμπεριλαμβανομένων και έξι πετρελαιοφόρων. Στόχος για το σύνολο του έτους είναι να πετύχει συνολικές παραγγελίες ύψους 8,37 δισ. δολαρίων.

    Σημειώνεται ότι το DSME, το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο παγκοσμίως σε επίπεδο παραγγελιών, πρόκειται να συγχωνευθεί με το άλλο μεγάλο ναυπηγείο της Νοτίου Κορέας, το Hyundai Heavy Industries (HHI).

    Η συμφωνία, αξίας 2 δισ. δολαρίων, θα υλοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών, ενώ ο νέος όμιλος θα έχει μερίδιο περίπου 20% της αγοράς.

    Γιάννης Αγγελικούσης (αριστερά)

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:   Μαρία Τσάκου: «Το political risk της χώρας παραμένει αποτρεπτικό για επενδύσεις»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:    Αχιλλέας και Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος: Κυριαρχία σε στεριά και θάλασσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Χ. Βαφειάς: Η νέα συνεργασία της StealthGas



    ΣΧΟΛΙΑ