• Ναυτιλία

    Η Pyxis Tankers πώλησε δύο μικρά δεξαμενόπλοια με κέρδος 2,8 εκατ. δολάρια

    Η Pyxis Tankers πώλησε δύο μικρά δεξαμενόπλοια με κέρδος 2,8 εκατ. δολάρια

    Βαλέντιος (Έντι) Βαλεντής, Pyxis Tankers


    Η Pyxis Tankers Inc. (NASDAQ Cap Mkts: PXS), του εφοπλιστή Βαλέντιου Βαλεντή ανακοίνωσε ότι συμφώνησε να πουλήσει τα δεξαμενόπλοια Northsea Alpha και Northsea Beta , χωρητικότητας 8.600 dwt , τα οποία ναυπηγήθηκαν το 2010 με συνολική τιμή πώλησης 8,9 εκατομμύρια δολάρια.

    Η ολοκλήρωση της ολοκλήρωσης των πωλήσεων των πλοίων, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί από τα τέλη Ιανουαρίου 2022 έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022. Μετά την αποπληρωμή του ανεξόφλητου χρέους και την πληρωμή των διαφόρων δαπανών συναλλαγής, η εταιρεία αναμένει να λάβει συνολικά καθαρά έσοδα περίπου 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για κεφάλαια κίνησης.

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος μας σχολίασε:

    «Η πώληση αυτών των μη βασικών περιουσιακών στοιχείων σηματοδοτεί τη στρατηγική μας εστίαση στον τομέα των δεξαμενόπλοιων προϊόντων eco–MR, μειώνει το χρέος και βελτιώνει τη ρευστότητα του ισολογισμού. Προχωρώντας, θα έχουμε έναν στόλο πέντε MR με μέση ηλικία τα 8,3 έτη. Με την ολοκλήρωση των πωλήσεων των πλοίων, το συνολικό χρέος μας θα πρέπει να είναι περίπου 77,35 εκατομμύρια δολάρια με μέσο σταθμισμένο επιτόκιο μικρότερο από 4% ετησίως με την επόμενη λήξη τραπεζικού δανείου να έχει προγραμματιστεί σε 3,5 χρόνια».

    Διαβάστε επίσης

    Ο Βαλέντιος Βαλεντής, η Pyxis Tankers και ο στόχος του ενός δολαρίου

    Pyxis Tankers: Οι χαμηλοί ναύλοι επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα

    Β. Βαλεντής: Αναχρηματοδότηση δανείου μέσω της Alpha Bank για την Pyxis Tankers

     



    ΣΧΟΛΙΑ