• Ναυτιλία

    Οι Μάριος Στεργίου και Στέφανος Μάνος αναμορφώνουν πολυτελείς θαλαμηγούς που ζήλεψε ακόμα και… ο Στίβεν Σπίλμπεργκ

    MVS

    Οι ιδρυτές της MVS, Στέφανος Μάνος (Α) και Μάριος Στεργίου (Δ)


    Ένα εργοστάσιο που βρίσκεται στο Κρυονέρι εδώ και χρόνια, αθόρυβα και δημιουργικά, εξοπλίζει με υψηλής ποιότητας design τις μεγαλύτερες και πλέον πολυτελείς θαλαμηγούς στον κόσμο. Μάλιστα, λέγεται ότι ακόμα και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θαύμασε την δουλειά που κάνουν οι Μάριος Στεργίου και Στέφανος Μάνος.

    Η πιο πρόσφατη εντυπωσιακή δουλειά τους είναι η ολοκλήρωση του πολυτελούς mega yacht Xana, που ανήκει σε μια γυναίκα επιχειρηματία από την Ελβετία η οποία θαυμάζει την Ελλάδα και έρχεται συχνά σε αυτήν και το σημαντικότερο είναι ότι και στα δύο θαλαμηγά σκάφη της έχει υψώσει την ελληνική σημαία.

    Το Xana yacht

    Καπετάνιος σε αυτό το σκάφος είναι ο Τάσος Κεραμιδάς, με μεγάλη εμπειρία στον θαλάσσιο τουρισμό, αφού από το 1989 ασχολείται με το γιώτινγκ.

    Το Xana έχει μήκος 45 μέτρα και κατασκευάσθηκε το 1974. Στο σκάφος αυτό έγινε τέτοια εξ αρχής εργασία που θεωρείται ότι ναυπηγήθηκε πλέον το 2021. Το Xana διαθέτει έξι ονειρικές σουίτες και νοικιάζεται με την εβδομάδα στην τιμή των 170.000 ευρώ! Η αξία πλοίων με αυτές τις προδιαγραφές κυμαίνεται από 20 – 30 εκατομμύρια ευρώ.

    Το Xana είναι νηολογημένο στην ελληνική σημαία, όπως και το άλλο σκάφος της Ελβετίδας, το Magic. Τα δύο σκάφη είναι πρυμνοδετημένα στη Μαρίνα Ζέας.

    Όμως, η επιχειρηματίας από την Ελβετία το αγόρασε σε χαμηλή τιμή και αποφάσισε να το μεταμορφώσει στο Ναυπηγείο του Μανώλη Ψαρρού στο Πέραμα. Επίσης, προτίμησε και τους Έλληνες που γνωρίζουν να κάνουν τα αλουμινένια κουφάρια, όμορφα σκαριά. Η εταιρεία του Μάριου Στεργίου και του Στέφανου Μάνου, η MVS είναι μια εταιρεία που ασχολείται με την διαρρύθμιση και τον εξοπλισμό εσωτερικών χώρων η οποία επίσης ειδικεύεται στην παραγωγή και παράδοση πολυτελών κατά παραγγελία εσωτερικών χώρων, παραδίδοντας έργα με «το κλειδί στο χέρι» για υπερθαλαμηγούς (super yachts) και πολυτελή ιδιωτικά ακίνητα.

    Οι Μάριος Στεργίου και Στέφανος Μάνος αναμορφώνουν πολυτελείς θαλαμηγούς που ζήλεψε ακόμα και... ο Στίβεν Σπίλμπεργκ
    Xana yacht

    Ποιοι είναι οι ιδρυτές της

    Ο Μάριος Στεργίου είναι ναυπηγός. Σπούδασε στο University of Michigan, την περίοδο 1979 – 1981 και στο University of Sunderland στο διάστημα 1974 – 1978. Εργάστηκε στο Ναυπηγείο του Λάτση στην Ελευσίνα μέχρι που έκλεισε. Διετέλεσε και διευθύνων σύμβουλος.

    Μάριος Στεργίου

    Ο Στέφανος Μάνος είναι οικονομολόγος. Απόφοιτος του Sloan School of Management και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (M.B.A.) και BSc στα Μαθηματικά. Ξεκίνησε την καριέρα του εργαζόμενος στην BNP Paribas, μια από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές τράπεζες και εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, στον τομέα των Corporate Finance.

    Από το 2003 ο Στέφανος εργάστηκε με επιτυχία ως Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης σε μεγάλες εταιρείες που ειδικεύονται στα έργα νέας κατασκευής και επισκευής γιοτ. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, στα τριάντα του, ο Στέφανος χάρη στη συσσωρευμένη γνώση και τεχνογνωσία του στον κλάδο του yachting και το επιχειρηματικό του πνεύμα, συνίδρυσε την MVS & Associates. Έκτοτε, ο Στέφανος Μάνος βρίσκεται εντός της εταιρείας σε ηγετική θέση, επιβλέποντας τις καθημερινές λειτουργίες της εταιρείας και καθοδηγώντας τη διεθνή επιχειρηματική ανάπτυξη της εταιρείας.

    Στέφανος Μάνος

    Ο Μάριος Στεργίου και ο Στέφανος Μάνος ήταν συνάδελφοι στο Ναυπηγείο του Λάτση, αλλά όταν έκλεισε αποφάσισαν να συνεργαστούν και ασχοληθούν με τον εξοπλισμό πολυτελών θαλαμηγών. Έτσι, σταδιακά δημιούργησαν την εταιρεία τους που σήμερα απασχολούνται στην Ελλάδα 110 άτομα και στο εξωτερικό άλλοι 50. Η σημαντικότερη επιτυχία που είχαν είναι ότι σχεδόν όλες οι δουλειές τους γίνονται σε σκάφη που βρίσκονται για επισκευή σε ναυπηγεία κυρίως της Ευρώπης.

    Η εταιρεία

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 με αποστολή της τη δημιουργία εσωτερικών χώρων άριστης ποιότητας καθώς και η καθιέρωση μακροχρόνιων και αμοιβαίως επωφελών σχέσεων με τους πελάτες της. Η MVS™ έχει συνεργαστεί με ορισμένους από τους κορυφαίους σχεδιαστές του κόσμου για τη δημιουργία κατά παραγγελία έργων για ιδιώτες και έχει αναγνωριστεί και τύχει απόλυτου σεβασμού από το ευρύ δίκτυο των προμηθευτών και αρχιτεκτόνων για την παροχή παραγωγικών εμπειριών κατασκευής και την προσφορά πρώτης τάξεως υπηρεσιών.

    Έχοντας την ικανότητα να κατασκευάζει εξ ολοκλήρου εσωτερικούς χώρους και κατά παραγγελία επιμέρους τμήματα σε κλίμακα, στις συνδυαστικές εγκαταστάσεις παραγωγής επιφάνειας μεγαλύτερης των 10.000 τ.μ. στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η MVS κατέστη ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην αγορά των υπερθαλαμηγών και πολυτελούς εσωτερικού χώρου κατοικιών.

    Μετά από την εκτέλεση πολυάριθμων περίβλεπτων έργων σε διεθνές επίπεδο και έχοντας αναλάβει νέες συμβάσεις κατασκευής υπερθαλαμηγών στην άκρως απαιτητική βιομηχανία ναυπηγείων της Βόρεια Ευρώπη, η MVS™ κατέχει την υποδομή και την απαραίτητη εξειδίκευση για να εκτελέσει αποτελεσματικά τα πλέον απαιτητικά και περίπλοκα έργα.

    Διαθέτει μια πολυποίκιλη ομάδα διαχειριστών έργου, ξυλουργών και μηχανικών, με την οποία μπορεί να οραματιστεί το τελικό προϊόν και να εξαλείψει οποιαδήποτε πρόβλημα πριν από την τελική συναρμολόγηση στο χώρο του πελάτη. Η φήμη τους αναφορικά με την ακρίβεια, εξειδίκευση και προσοχή στη λεπτομέρεια είναι αυτή που έκανε την εταιρεία δημοφιλή στους ιδιοκτήτες υπερπολυτελών θαλαμηγών οι οποίοι μας αναθέτουν είτε τη συνολική διαρρύθμιση εσωτερικού χώρου ή επιμέρους έπιπλα, με την απόλυτη πεποίθηση ότι η MVS θα υλοποιήσει το όραμά τους.

    Η MVS έχει ήδη θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο για να επεκτείνει τις παραγωγικές και κατασκευαστικές διαδικασίες βάσει της αποκτηθείσας έως σήμερα εμπειρίας της, παραμένοντας παράλληλα πιστή στη αποστολή της να κάνει τα όνειρα κάθε πελάτη πραγματικότητα.

    Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2006 από τους Σ. Μάνο και Μ. Στεργίου και το 2011 δημιούργησε τις εγκαταστάσεις παραγωγής της στην Αθήνα, οι οποίες εκτείνονται σε επιφάνεια μεγαλύτερη από 8.000 τ.μ., εξοπλισμένες με ειδικά αυτοματοποιημένα μηχανήματα και πεπειραμένους ξυλουργούς καθιστώντας έτσι την MVS τη μεγαλύτερη εγκατάσταση κάθετης ολοκληρωμένης παραγωγής στην Ελλάδα για υψηλής άριστης ποιότητας κατά-παραγγελία εσωτερικών χώρων στην Ελλάδα και τον πρωτοπόρο στην αγορά στον τομέα εξειδίκευσής της

    Η Εταιρεία παρέχει άριστης ποιότητας κατά παραγγελία εξειδικευμένες κατασκευές χρησιμοποιώντας ποικιλία υλικών και έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει σε πλήθος μοναδικών προδιαγραφών τις οποίες μπορεί να θέτουν οι πελάτες.

    Αναγνωρίζοντας τη σημασία της ομαδικής εργασίας, των συνεργειών και των μακροχρόνιων διαπροσωπικών σχέσεων και αυτά αποτελούν και τα θεμελιώδη στοιχεία της εταιρικής τους κουλτούρας, με βάση την οποία δεσμευόμαστε για την παροχή στα μέλη του προσωπικού μας όλων των απαραίτητων διαδικασιών διασύνδεσης με σκοπό την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ατομική τους ικανοποίηση.

    Η επιτυχία τους, όπως επισημαίνουν οι ιδρυτές της, είναι αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών όλων των μελών της ομάδας μας, τα οποία συνεργάζονται ως ενιαία μονάδα, με δέσμευση για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού: την παραγωγή και παράδοση κατά-παραγγελία εσωτερικών χώρων αξεπέραστης ποιότητας.

    Η MVS αποτελεί έναν διαρκή σύνδεσμο με ναυπηγεία, μηχανικούς και αναδόχους κατασκευών ανά τον κόσμο – διατηρούμε ένα εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών που αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση των έργων μας.

    Η ομάδα των θαλαμηγών συνεργάζεται με αρκετά πρωτοπόρα ναυπηγεία στο κόσμο όπως as οι Lürssen, Nobiskrug στη Γερμανία και η Amels, στην Ολλανδία, διατηρώντας τακτική επαφή με τους διάφορους ειδικούς των εν λόγω εταιρειών κατά τη διάρκεια κάθε έργου.

    Κάθε έργο αποτελεί μία συνεργατική διαδικασία. Συνεργάζονται επισταμένα με ναυπηγεία, κέντρα ολοκλήρωσης και αρχιτέκτονες ώστε να διασφαλίσουμε την άψογη υλοποίηση του έργου μας – τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.

    Οι πελάτες τους επιζητούν την πρωτοτυπία, τη χρήση άριστων υλικών και ειδικού φινιρίσματος για τους εσωτερικούς τους χώρους, επομένως είναι στη φύση μας να δημιουργούμε αντικείμενα σπάνιας και εξαίρετης ομορφιάς.

    Η MVS προσφέρει στους πελάτες της πολυτελή ποιότητα, αίσθηση και διάρκεια, κατασκευάζοντας και παραδίδοντας προϊόντα ειδικού φινιρίσματος κατά-παραγγελία για υπερθαλαμηγούς και πολυτελείς κατοικίες.

    Στο εσωτερικό του εργαστηρίου, η εταιρεία, αναπτύσσει και δημιουργεί κάθε είδος καλλιτεχνικού φινιρίσματος, συμπεριλαμβανομένων επιφανειών από ματ (matt) έως γυαλιστερή (high gloss), οξειδωμένη διακόσμηση μετάλλων (πατίνα) και στιλβωμένα μέταλλα ή ακόμη και τρισδιάστατη (3D) απεικόνιση διαμορφωμένης λάκας.

    Δουλεύουν με μεγάλο εύρος υλικών όπως φυσικό ξύλο, ξύλινες επενδύσεις (καπλαμά), μέταλλα, πολυεστερική λάκα και διακοσμητικό γυαλί. Συνδυάζουν καινοτόμα υλικά και τεχνικές με πιο παραδοσιακές διαδικασίες κατασκευής, και προσαρμόζουν την αισθητική ομορφιά του διαχρονικού κλασσικού φινιρίσματος, όπως το κρακελέ γαλάκτωμα (crackle glaze), τα χρυσά και τα ασημένια φύλλα για τη δημιουργία εξαιρετικά μοντέρνων φινιρισμάτων.

    Η εξειδικευμένη ομάδα τους απαρτίζεται από πεπειραμένο προσωπικό που αναλαμβάνει την ευθύνη της υλοποίησης ενός φινιρισμένου προϊόντος από το στάδιο του αρχικού σχεδιασμού, μέσω της εφαρμογής διαφόρων τύπων φινιρίσματος, λείανσης, επικάλυψης και γυαλίσματος και όλων των διεργασιών που απαιτούνται για τη δημιουργία του τελικού προϊόντος. Ο έλεγχος ποιότητας και η προσοχή στη λεπτομέρεια είναι το κλειδί για την παράδοση επιφανειών υψηλής ποιότητας και για την εκπλήρωση των πλέον αποκλειστικών απαιτήσεων σχεδιασμού που θέτουν οι σχεδιαστές και οι πελάτες με τους οποίους συνεργάζονται.

    Όλοι οι τύποι ειδικού φινιρίσματος που διαθέτει η εταιρεία, μπορούν να εφαρμοστούν σε πλήθος υποστρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων επιφανειών από MDF, κυψελίδων αλουμινίου, HPL, μασίφ μέταλλα, πλαστικό και από πολλά άλλα υλικά. Υπάρχει επίσης ευελιξία αναφορικά με τη δομή του υποστρώματος. Ειδικό φινίρισμα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε τρισδιάστατες (3D) ή κεκλιμένες δομές ή σε ήδη διαμορφωμένη επιφάνεια.

    Όλα τους τα δείγματα έχουν δημιουργηθεί βάσει των προδιαγραφών που θέτουν οι σχεδιαστές. Σε περίπτωση έργων θαλάσσιας κατασκευής, έχουν τηρηθεί οι κανονισμοί ναυπήγησης.

    Έχοντας καταφέρει να διεισδύσει και στις δύο αγορές που εξυπηρετούνται (πολυτελείς, custom-made εσωτερικούς χώρους για σούπερ γιοτ και υψηλής ποιότητας ιδιωτικά ακίνητα), το 2012 συνίδρυσε την MVS Interiors GmbH στο Αμβούργο και το 2014 την MVS Interiors U.K. Ltd.

    Ανάμεσα στα σκάφη που ανάπλασέ η εταιρεία είναι το Magna Crecia, Jupiter, Mad Summer, Jamaica Bay, Valeria.

    Διαβάστε επίσης:

     



    ΣΧΟΛΙΑ