ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O’Ptasia: Το κορυφαίο σκάφος του εφοπλιστή Πάρη Δράγνη ανάμεσα στα 50 πιο ακριβά προς πώληση το 2025
Το ενδεχόμενο επέκτασης της στα σκάφη αναψυχής εξετάζει η ναυτιλιακή Top Ships του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη.
Όπως αναφέρει στα ενημερωτικά αρχεία που κατέθεσε στην SEC η εισηγμένη στην αγορά του Nasdaq εταιρεία, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την απόκτηση μεριδίου σε εταιρεία που διαθέτει mega yacht 47 μέτρων, η οποία ανήκει σε θυγατρική του διευθύνοντος συμβούλου της, κ. Πιστιόλη.
Η εξαγορά, εφόσον ολοκληρωθεί, θα χρηματοδοτηθεί με μετρητά. Η διοίκηση της εταιρείας εκφράζει την πεποίθηση ότι οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές για επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα και αξιολογεί επιπλέον παρόμοιες επενδυτικές ευκαιρίες. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα ολοκληρώσει την συγκεκριμένη εξαγορά, επισημαίνει.
«Όποιο mega yacht αποκτήσουμε, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις. Τις υπηρεσίες διαχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της εμπορικής και τεχνικής διαχείρισης, για οποιοδήποτε σκάφος αποκτήσουμε θα τις παρέχει η Central Shipping Inc», αναφέρει.
Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της Central Group, με τις συνολικές δραστηριότητες του ομίλου του κ. Πιστιόλη, και συγκεκριμένα στην κατηγορία yachting, αναφέρεται ότι ο όμιλος έχει υπό κατασκευή ένα mega yacht σε «σε κορυφαίο ευρωπαϊκό ναυπηγείο το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το 2023». Ωστόσο, δεν δίνει λεπτομέρειες για το αν παραδόθηκε.
Η Top Ships διαθέτει, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της στόλο με 10 eco τάνκερ, εκ των οποίων τρία MR2, πέντε suezmaxes και δύο VLCC.
Στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η εταιρεία είχε μετρητά και ισοδύναμα μετρητών 40 εκατ. δολάρια.
Τα κέρδη της στο τέλος του περασμένου έτους μειώθηκαν σημαντικά λόγω του αυξημένου κόστους των τόκων και της χρηματοδότησης και διαμορφώθηκαν στα 6,06 εκατ. δολάρια.
Τα έσοδα αυξήθηκαν σε σχέση με το 2022 και ανήλθαν σχεδόν στα 83 εκατ. δολάρια.
Διαβάστε ακόμη:
Top Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Πώληση και επαναμίσθωση πέντε πλοίων
Χάρης Αντωνίου (Neptune Leasing): Προσφέρουμε ανταγωνιστικές υπηρεσίες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 στο Βόρειο Αιγαίο για περιορισμό των μετακινήσεων
- ΠΑΣΟΚ σε Μητσοτάκη: «Για ποιο λόγο δεν έχουν επικαιροποιηθεί τα στοιχεία των εργατικών ατυχημάτων;»
- Ισραήλ: «Τελεσίγραφο» στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα – «Εγκαταλείψτε τη Γάζα»
- Μάστιγα η εγκατάλειψη πληρωμάτων: Ρεκόρ το 2025 με 6.223 ναυτικούς και τον «σκιώδη στόλο» στο επίκεντρο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.