• Ναυτιλία

    Η οικογένεια Λασκαρίδη αγοράζει και δεύτερο capesize μέσα σε ένα μήνα

    Θανάσης Λασκαρίδης, εφοπλιστής


    Στην απόκτηση και δεύτερου πλοίου capesize μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα φέρεται να προχώρησε η ναυτιλιακή Lavinia Corp της οικογένειας Λασκαρίδη.

    Σύμφωνα με Ευρωπαίους ναυλομεσίτες, η Lavinia αγόρασε το πλοίο Cape Zenit (χωρητικότητας 180.000 dwt, κατασκευής 2010) από την ιαπωνική K Line. Η τιμή στην οποία πωλήθηκε το ιαπωνικής κατασκευής πλοίο υπολογίζεται στα 29 εκατομμύρια δολάρια, μία τιμή που συμφωνεί με τα σημερινά δεδομένα στην αγορά.

    Νωρίτερα αυτόν το μήνα η Lavinia συμφώνησε για την απόκτηση του capesize New Dalian (χωρητικότητας 180.000 dwt, κατασκευής 2010) έναντι σχεδόν 27 εκατομμυρίων δολαρίων, με το deal να μην έχει ακόμα οριστικοποιηθεί. Σημειωτέον ότι τον Φεβρουάριο είχε κυκλοφορήσει η πληροφορία ότι το πλοίο είχε πουληθεί σε ελληνική εταιρεία έναντι 24 εκατ. δολαρίων.

    Η εταιρεία αναφέρει στην ιστοσελίδα της ότι διαθέτει συνολικά 40 πλοία ξηρού φορτίου στον στόλο της, μεταξύ αυτών και έξι newcastlemaxes, ενώ έχει επίσης παραγγείλει τέσσερα νεότευκτα kamsarmaxes από τα ναυπηγεία Penglai Zhongbai Jinglu της Κίνας, σε ένα deal αξίας άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων συνολικά.

    Πάνος Λασκαρίδης. Εφοπλιστής

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα «υπομνήματα» από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε Έλληνα εφοπλιστή για τα deals με την Kalani

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς ο Γ. Οικονόμου θα βάλει στην τσέπη 134 εκατ. δολάρια από το μεγάλο deal της Ocean Rig

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Άλλος ένα Έλληνας εφοπλιστής εκσυγχρονίζει τα πλοία του με scrubbers



    ΣΧΟΛΙΑ