• Ναυτιλία

    Η EuroDry Ltd. πρόσθεσε το M/V Molyvos Luck στο στόλο της

    Αριστείδης Πίττας EURODRY

    Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry


    Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία EuroDry Ltd, του εφοπλιστή Αριστείδη Πίττα ανακοίνωσε ότι αγόρασε το πλοίο M/V Molyvos Luck, συνολικής χωρητικότητας 57.924 dwt, το οποίο ναυπηγήθηκε το 2014, στην τιμή των 21,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Το πλοίο ανήκει σε συνδεδεμένη εταιρεία με την Eurobulk, που είναι επίσης διαχειριστής της πλειοψηφίας των πλοίων της εταιρείας. Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου 2022.

    Η εταιρεία θα αναλάβει επίσης την συνέχιση της ναύλωσης του πλοίου που είναι στα 13.250 δολάρια την ημέρα μέχρι τον Απρίλιο του 2022. Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια της εταιρείας και με δάνειο που θα συναφθεί από Τράπεζα.

    Το δάνειο θα διευθετηθεί για τη μερική χρηματοδότηση της εξαγοράς μετά την ολοκλήρωση της αγοράς.

    Ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroDry σχολιάζοντας το γεγονός είπε:

    «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την απόκτηση του M/V Molyvos Luck, ενός Supramax, drybulk carrier που κατασκευάστηκε το 2014. Αυτή η εξαγορά επεκτείνει τις δυνατότητες του στόλου μας σε μια εποχή που υπάρχουν ενδείξεις ότι η πανδημία μπορεί να υποχωρήσει και η ανάπτυξη του παγκόσμιου στόλου θα περιοριστεί όπως αποδεικνύεται από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του βιβλίου παραγγελιών. Το M/V Molyvos Luck θα συμβάλει σημαντικά στα καθαρά μας έσοδα και στα EBITDA. Η συσσώρευση κεφαλαίων που παράγει ο στόλος μας,
    μας παρέχει πολλές επιλογές επένδυσης, επέκτασης ή άλλες επιλογές προς όφελος των μετόχων μας».

    Διαβάστε επίσης:

    Ένωση Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών: Διαμαρτυρία για τη μη ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο

    Σύσκεψη Πλακιωτάκη-Κικίλια για την βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας



    ΣΧΟΛΙΑ