ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Οι Έλληνες εφοπλιστές συνεχίζουν τις αγοραπωλησίες πλοίων.
Από την αρχή του τρέχοντος έτους έως τις 29 Μαΐου, σύμφωνα με την Allied, αγόρασαν 125 πλοία και πούλησαν 93 πλοία.
Με άλλα λόγια, για τα 125 πλοία που απέκτησαν πλήρωσαν 2.487,6 δισ. δολάρια και εισέπραξαν από την πώληση των 93 πλοίων 2.064,3 δισ. δολάρια!
Αναλυτικότερα, πρόσθεσαν στους στόλους τους 69 φορτηγά πλοία, 50 δεξαμενόπλοια, 3 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και τρία πλοία gas.
Για τα πλοία αυτά, κατέβαλαν για τα φορτηγά 1,546 δισ. δολάρια, για τα δεξαμενόπλοια 873,7 εκατ. δολάρια, για τα πλοία κοντέινερ 55 εκατ. δολάρια και για τα πλοία μεταφοράς υγραερίου 9,1 εκατ. δολάρια.
Συνολικά στους πέντε μήνες του 2022 άλλαξαν χέρια 838 πλοία συνολικής αξίας 17,425 δισ. δολάρια.
Διαβάστε επίσης:
163 Έλληνες εφοπλιστές έχουν πλοία τους στη σημαία του Παναμά
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- O αχρείαστος πόλεμος Δένδια-Δούκα, η δραματική σύσκεψη στο Μαξίμου, τα fake για την Κίμπερλι και η ελληνική σημαία σε τουρκικά λιμάνια
- Robin Energy (Πέτρος Παναγιωτίδης): Θα συγκεντρώσει 7 εκατ. δολάρια δίδοντας μετοχές προς 1,07 δολάρια
- Ελληνικό: Ανάμεσα σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΚΤΕΡ και ΕΡΕΤΒΟ η «μάχη» για τις κατοικίες του Park Rise
- Χρηματιστήριο: Τι κρύβει ο Νοέμβριος για Στάσση, Παπαλεξόπουλο, Μυλωνά και Κόκκαλη