• Ναυτιλία

    Η Diligent Holdings στην νέα εποχή

    • NewsRoom

    Cherif Khoury, Blue Fleet Group, Δημήτρης Μίχαλος, Diligent Holdings S.A, Roy Khoury Blue Fleet Group, Henry Keighley, Hull Search International


    Την πρώτη εκδήλωση στα πλαίσια των Ποσειδωνίων 2022 πραγματοποίησε η Diligent Holdings S.A., έχοντας ολοκληρώσει μια δεκαετή πορεία στον χώρο της ναυτιλίας.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε στα γραφεία της εταιρίας στο ξενοδοχείο President, όπου παρευρέθηκαν περίπου 400 καλεσμένοι, φίλοι, συνεργάτες, ναυλωτές, ασφαλιστές, μεσίτες και άλλοι επαγγελματίες του χώρου.

    Η Diligent Holdings ιδρύθηκε το 2011 με την απόκτηση του πρώτου της φορτηγού πλοίου που τέθηκε υπό τη διαχείρισή της, μεγέθους Handysize, από την Ιαπωνία. Η αγορά αυτή αντιπροσωπεύει την συμβολική επιστροφή και εκ νέου ενασχόληση της οικογένειας στην ναυτιλία με νέα δομή, ύστερα από ένα σύντομο διάστημα αποχής. Στη συνέχεια ο υπό διαχείριση στόλος της Diligent αυξήθηκε με επιλεκτικές κινήσεις στα 15 πλοία στο σύνολο, τα οποία ήταν μόνο ιαπωνικής κατασκευής/ναυπήγησης, αποτελούμενα από 9 της κατηγορίας Supramax και 6 της κατηγορίας Handysize.

    Την περσινή χρονιά, εκμεταλλευόμενη τις συνθήκες, η ναυτιλιακή προχώρησε στην πώληση 5 πλοίων μικρότερων σε μέγεθος, μειώνοντας έτσι την μέση ηλικία του στόλου της στα 11 χρόνια, εξασφαλίζοντας παράλληλα τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για το επερχόμενο πλάνο επέκτασης της σε μεγαλύτερα μεγέθη πλοίων.

    Έπειτα από μια ριζική ανανέωση του προσωπικού της, η οποία ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2020 (στα τμήματα Chartering, Operations, Technical, Crew, Safety, Marine και Accounting), η δραστήρια ομάδα μάνατζμεντ της εταιρείας, αποτελείται πλέον από 30 επαγγελματίες υψηλών προδιαγραφών του ναυτιλιακού χώρου, οι οποίοι έχουν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια και διακρίνονται για τον επαγγελματισμό και το ήθος τους.

    Η Diligent Holdings συνεχίζει να εφαρμόζει ένα αυστηρό πλάνο συντήρησης ολόκληρου του στόλου της, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και της απαιτήσεις των ΑΑΑ ναυλωτών/συνεργατών της, διατηρώντας παράλληλα την απόδοση και λειτουργία καθενός από τα πλοία της στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

    Από φέτος η εταιρεία συμμετέχει στους Διεθνείς Οργανισμούς της Rightship, Intercargo και Bimco.

    Η Diligent εισέρχεται πλέον σε μια νέα εποχή.

    Με αφορμή την εκδήλωση αυτή η ναυτιλιακή είχε φέτος τη δυνατότητα να γιορτάσει με φίλους και συνεργάτες την δεκαετή παρουσία της στην αγορά, ενώ είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της επόμενης δεκαετίας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στον χώρο της ναυτιλίας.



    ΣΧΟΛΙΑ