• Ναυτιλία

    Δ. Μίχαλος: Συνεχίζεται η αλματώδης ανάπτυξη του στόλου της Diligent Holdings

    • Εριέττα Κομνηνού

    Δημήτρης Μίχαλος, εφοπλιστής Diligent Holdings


    Στην εξαγορά ενός ακόμη φορτηγού πλοίου τύπου supramax προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η ναυτιλιακή Diligent Holdings, συμφερόντων του εφοπλιστή Δημήτρη Μίχαλου.

    Πρόκειται για το χωρητικότητας 58,700-dwt bulker Bulk Pegasus (κατασκευής 2009), το οποίο πουλήθηκε στις αρχές Ιουνίου σε Έλληνα αγοραστή. Ναυλομεσίτες αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης κυμάνθηκε στα 12,5 με 13 εκατ. δολάρια.

    Πηγές αναφέρουν ότι το εν λόγω πλοίο θα βρεθεί στο στόλο της Diligent Holdings αυτό το μήνα, με την ονομασία Vienna.

    Η Diligent ιδρύθηκε το 2011 με επικεφαλής τον Δημήτρη Μίχαλο. Aπό συστάσεώς της και για αρκετά χρόνια είχε στον στόλο της μόνο ένα πλοίο handysize. Τον Φεβρουάριο του 2016, όταν οι τιμές στα φορτηγά πλοία ξηρού φορτίου έφτασαν στο κατώτατο επίπεδό τους, ο εφοπλιστής ξεκίνησε μπαράζ αγορών φτιάχνοντας στόλο με 14 πλοία.

    Ειδικότερα, από τις αρχές του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο 2017 είχε αποκτήσει έξι handysizes. Έκτοτε και για την επόμενη διετία, η εταιρεία εστίασε στα supramaxes, έχοντας ολοκληρώσει τέσσερις εξαγορές πλοίων αυτού του τύπου. 

    Τον περασμένο Μάρτιο η ελληνική ναυτιλιακή συνδέθηκε με την απόκτηση του πλοίου Korean Lily (χωρητικότητας 58.000 dwt, κατασκευής 2010) από την ιαπωνική Doun Kisenμε την τιμή αγοράς να υπολογίζεται μεταξύ 14,1 και 14,6 εκατ. δολαρίων.

    Επίσης, πληροφορίες τη θέλουν να έχει αποκτήσει έναντι 12 εκατομμυρίων δολαρίων και το supramax πλοίο Alster Bay (χωρητικότητας 55.400 dwt).

    Σημειώνεται ότι αρκετοί έλληνες εφοπλιστές δραστηριοποιούνται στην αγορά των supramax. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής είναι η Star Bulk, του Πέτρου Παππά, η οποία στο τέλος Μαίου εξαγόρασε 11 φορτηγά πλοία της εταιρείας Delhpin Shipping, του πλοιοκτήτη Σοφοκλή Ζούλα.

    Επίσης, η Alma Maritime του Σταμάτη Μόλαρη απέκτησε στις αρχές του τρέχοντος μηνός το χωρητικότητας 58,600-dwt Hinode Maru (κατασκευής 2012).

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ