• Ναυτιλία

    Η Cosco επενδύει 3 δισ. δολάρια σε λιμάνι στη Λίμα του Περού

    Xu Lirong, πρόεδρος της Cosco Shipping


    Η κινεζική κρατική ναυτιλιακή εταιρεία COSCO Shipping Holdings κατασκευάζει ένα λιμάνι και επενδύει 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο Chancay, που βρίσκεται 55 χλμ βόρεια της Λίμα και είναι το πρώτο λιμάνι της εταιρείας στη Νότια Αμερική.

    Το λιμενικό συγκρότημα θα περιλαμβάνει ένα βιομηχανικό και logistics πάρκο στα 1.100 στρέμματά του.

    Επισημαίνεται ότι το 2019, η COSCO αγόρασε το 60% των μετοχών της Terminales Portuarios Chancay (TPCH) από την Volcan Compañía Minera, θυγατρική της ελβετικής εταιρείας Glencore, αγοράζοντας έτσι το υπό ανάπτυξη λιμάνι Chancay.

    Ο Πρόεδρος της COSCO Xu Lirong είχε δηλώσει τότε: «Το λιμάνι του Chancay είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για την υλοποίηση της πρωτοβουλίας Belt and Road για την Κίνα και το Περού».

    Το νέο λιμάνι αναμένεται να ανοίξει σταδιακά, από τον επόμενο χρόνο. Θα εξυπηρετεί κυρίως γραμμές εμπορευματοκιβωτίων και θα έχει τη δυνατότητα μετά την ολοκλήρωσή του να χειρίζεται έως και 1 εκατομμύριο εμπορευματοκιβώτια ετησίως.

    Ο Gonzalo Rios, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του λιμανιού, είπε ότι το λιμάνι «είναι σχεδιασμένο να αναπτυχθεί και έχουμε χώρο να συνεχίσουμε να επεκτείνουμε για 50 χρόνια».

    Διαβάστε επίσης:

    Από την ING Bank αγόρασε τέσσερα πλοία ο Βαγγέλης Μαρινάκης

    Οι Ρώσοι ναυπηγούν πλοία στην Κορέα αξίας 8,05 δισ. δολ. – Η Sovcomflot πουλά πλοία αν και έχει ρευστότητα πάνω απο μισό δισ. δολ.

    Ευρωπαίος εφοπλιστής, ίσως και Έλληνας, ναυπηγεί πλοίο μεταφοράς κοντέινερ αξίας 494 εκατ. δολαρίων



    ΣΧΟΛΙΑ