• Ναυτιλία

    Ευρωπαίος εφοπλιστής, ίσως και Έλληνας, ναυπηγεί πλοίο μεταφοράς κοντέινερ αξίας 494 εκατ. δολαρίων

    Πλοίο μεταφοράς κοντέινερ - πλοία

    Κοντέινερ


    Η Samsung Heavy Industries Co., η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη ναυπηγική εταιρεία στον κόσμο ανακοίνωσε ότι έλαβε μια παραγγελία για ναυπήγηση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αξίας 494 εκατομμυρίων δολαρίων από ευρωπαίο πλοιοκτήτη, που δεν κατονόμασε. Ενδέχεται όμως να είναι Έλληνας.

    Η Samsung Heavy έλαβε επίσης παραγγελία για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου από έναν άγνωστο Ευρωπαίο αποστολέα έως το 2024.

    Με αυτήν την τελευταία παραγγελία, η Samsung Heavy έχει ήδη συγκεντρώσει παραγγελίες ύψους 1,3 δισ. δολαρίων, ή 15%, του στόχου παραγγελιών των 8,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για φέτος.

    Το 2021, η εταιρεία πραγματοποίησε παραγγελίες αξίας 12,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας κατά πολύ τον στόχο που είχε των 9,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Εξάλλου, η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering Co. (KSOE) ανακοίνωσε ότι κέρδισε παραγγελίες πλοίων συνολικού ύψους 290 δισεκατομμυρίων γουόν (235 εκατομμύρια δολάρια) από εφοπλιστές της Ασίας και της Ωκεανίας.

    Η KSOE έλαβε εντολές για να ναυπηγήσει ένα πλοίο υγροποιημένου φυσικού αερίου για έναν Ασιάτη εφοπλιστή, με παράδοση έως το πρώτο εξάμηνο του 2024 και τέσσερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για έναν πλοιοκτήτη με έδρα την Ωκεανία έως τον Μάρτιο του 2024.

    Η KSOE έχει τρεις θυγατρικές – Hyundai Heavy Industries Co., Hyundai Mipo Dockyard Co. και Hyundai Samho Heavy Industries Co.

    Η Hyundai Heavy Industries Holdings γνωστοποίησε τον περασμένο μήνα ότι θα αλλάξει το όνομά της σε HD Hyundai προκειμένου να επικεντρωθεί στην εξερεύνηση νέων επενδυτικών ευκαιριών.

    Η εταιρεία χαρτοφυλακίου σχεδιάζει να οριστικοποιήσει την αλλαγή του ονόματος σε μια συνέλευση των μετόχων στις 28 Μαρτίου. Το HD στο νέο όνομα εταιρείας σημαίνει Human Dynamics.

    Διαβάστε επίσης:

    40 πλοία εγκλωβισμένα στα λιμάνια της Ουκρανίας και κοντά στις εχθροπραξίες – Ανάμεσα τους Έλληνες ναυτικοί

    Από 500 χιλ. δολάρια εκτοξεύθηκαν στα 3,5 εκατ. δολάρια οι ναύλοι για μεταφορά πετρελαίου από την Ρωσία – Τρελά κέρδη για τους Έλληνες εφοπλιστές



    ΣΧΟΛΙΑ