• Ναυτιλία

    Οι αποκαλύψεις της Clarksons για τον χάκερ που υπέκλεψε στοιχεία πελατών της

    Clarksons

    Από αριστερά: Andi Case, διευθύνων σύμβουλος της Clarksons, Peter Anker, επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της Clarksons


    Σε αποκαλύψεις για την κυβερνοεπίθεση που δέχθηκε το περασμένο έτος προχώρησε η Clarksons, ανακοινώνοντας πως ένας και μόνο χάκερ ήταν πίσω από την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων πελατών της.

    Σύμφωνα με την Clarksons, ο χάκερ είχε διεισδύσει στο υπολογιστικό της σύστημα για μία περίοδο σχεδόν επτά μηνών, από τις 31 Μαΐου έως τις 5 Νοεμβρίου, και υπέκλεψε διάφορα προσωπικά δεδομένα πελατών της. Μεταξύ αυτών, ημερομηνίες γέννησης, στοιχεία επικοινωνίας, ιατρικά δεδομένα, βιογραφικά σημειώματα, στοιχεία ασφάλισης, στοιχεία αδειών και διπλωμάτων οδήγησης, πληροφορίες για τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες, στοιχεία ποινικού μητρώου, ταξιδιωτικά έγγραφα και ψηφιακές υπογραφές.

    Η Clarksons αποκάλυψε ότι πληροφορήθηκε την κυβερνοεπίθεση στις 8 Νοεμβρίου του 2017, όταν ο χάκερ ζήτησε λύτρα για την ασφαλή επιστροφή των δεδομένων και για να μην τα διαρρεύσει. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως όλες οι παραβιάσεις του συστήματος της εταιρείας προέρχονταν από έναν λογαριασμό, ο οποίος έκτοτε έχει εξουδετερωθεί. Η Clarksons έχει καταθέσει περιοριστικά μέτρα σε βάρος του μυστηριώδους χάκερ.

    Όπως ανακοινώθηκε εξάλλου, έχει εντοπιστεί ένα αντίγραφο των κλεμμένων δεδομένων, και τα πιθανά θύματα της υποκλοπής ενημερώνονται σχετικά.

    Η Clarksons τόνισε ότι έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας μετά το συμβάν, ενώ καλύπτει για ένα χρόνο τις δαπάνες για την προστασία της ταυτότητας των θυμάτων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Σ. Παληός: Η νέα κίνηση που οδηγεί την Diana Shipping στην κερδοφορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Αποκλειστικό: Νεώριο Σύρου – «Κλείδωσε» μεγάλη συμφωνία με την MAN – Τα νέα σχέδια στη Σύρο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  A. Χατζηγιάννης: Δύο ακόμα τάνκερ για την Hellenic Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ