• Ναυτιλία

    Hapag-Lloyd: Αναβαθμίζει 150 πλοία για να εξοικονομήσει έως και 13% στα καύσιμα

    Maximilian Rothkopf, COO της Hapag-Lloyd

    Maximilian Rothkopf, COO της Hapag-Lloyd


    Η γερμανική εταιρεία Hapag-Lloyd γνωστοποίησε την έναρξη προγράμματος αναβάθμισης του στόλου της που περιλαμβάνει 150 πλοία.

    Το σχέδιο θα εφαρμοστεί σταδιακά τα επόμενα πέντε χρόνια. Το πρώτο μέρος περιλαμβάνει την τοποθέτηση μιας νέας προπέλας γερμανικής κατασκευής που θα εγκατασταθεί από τον επόμενο μήνα. Το πρόγραμμα αναβάθμισης θα εξοικονομήσει μεταξύ 10 και 13% του καυσίμου, με μια σταθερή μείωση του CO2.

    Συνολικά, η εταιρεία σχεδιάζει να εξοπλίσει τουλάχιστον 86 πλοία με τις νέες και πιο αποδοτικές προπέλες. Ταυτόχρονα, σε 36 πλοία θα τοποθετηθεί βολβοειδής πλώρη που  θα βελτιστοποιήσει περαιτέρω την κατανάλωση.

    Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης αναβάθμισης, τα πλοία θα καλυφθούν από μια ειδική αντιρρυπαντική βαφή σε όλα τα πλοία για μείωση της αντίστασης κάτω από την ίσαλο γραμμή.

    «Στόχος μας είναι να γίνουμε κλιματικά ουδέτεροι μέχρι το 2045. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, αποφασίσαμε να μειώσουμε την ένταση CO2 των πλοίων μας κατά 30% ήδη μέχρι το 2030», δήλωσε ο Maximilian Rothkopf, COO της Hapag-Lloyd.

    Διαβάστε επίσης:

    Οι Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν και πούλησαν 339 πλοία αξίας 7,3 δισ. δολάρια – Τρίτοι σε αγορές οι Τούρκοι!

    Βλάβη στο πλοίο «Κρήτη ΙΙ»

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ