• Ναυτιλία

    H Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη δημιουργεί την spin-off Rubico Inc

    Eυάγγελος Πιστιόλης, CEO της ναυτιλιακής Top Ships

    Eυάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής


    Η TOP Ships Inc., του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη γνωστοποίησε την υποβολή δήλωσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, για την ίδρυση spin-off με ένα από τα δεξαμενόπλοια της εταιρείας Suezmax.

    Η Rubico Inc., θυγατρική της TOP Ships, πρόκειται να γίνει ανεξάρτητη εισηγμένη στο χρηματιστήριο μέσω του προγραμματισμένου spin-off.

    Το αρχικό περιουσιακό στοιχείο της Rubico θα είναι το πλοίο M/T Eco Malibu. Πρόκειται για ένα σύγχρονο, υψηλών προδιαγραφών, εξοπλισμένο με scrubber και αποδοτικό σε καύσιμα δεξαμενόπλοιο Suezmax, χωρητικότητας 157.000 dwt.

    Ως μέρος της συναλλαγής spin-off, η TOP Ships σκοπεύει να διανείμει το 100% των κοινών μετοχών της Rubico στους κατόχους τίτλων της και δεν θα υπάρχουν επικαλυπτόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μεταξύ της Rubico και της TΟP Ships.

    Το διοικητικό συμβούλιο της TOP Ships βλέπει αυτόν τον προτεινόμενο διαχωρισμό των εταιρειών ως στρατηγική κίνηση. Στην εταιρεία πιστεύουν ότι θα δώσει μια νέα επενδυτική ευκαιρία επικεντρωμένη στον τομέα της Suezmax, επιτρέποντας παράλληλα σε κάθε εταιρεία να ακολουθήσει τους ξεχωριστούς επιχειρηματικούς στόχους και τις επιχειρησιακές της προτεραιότητες.

    Η TOP Ships προβλέπει ότι η απόσχιση θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2023.

    Διαβάστε επίσης:

    Performance Shipping (Αλίκη Παληού-Ανδρέας Μιχαλόπουλος): Αύξηση εσόδων κατά 245%, κέρδη 15,7 εκατ. δολάρια

    Λέων Πατίτσας: Πούλησε πλοίο στα $39,5 εκατ.

    Diana Shipping (Σεμίραμις Παληού): Εξασφάλισε 5,60 εκατ. δολάρια από χρονοναύλωση πλοίου

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ