ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η εισηγμένη ναυτιλιακή εταιρεία Rubico Inc. (RUBI), συμφερόντων του Ευάγγελου Πιστιόλη και με διευθύνουσα σύμβουλο, την Καλλιόπη Ορνιθοπούλου, γνωστοποίησε ότι άντλησε το ποσό των 7,5 εκατ. δολαρίων, σε δημόσια προσφορά 12.315.270 μετοχών στην τιμή των 0,609 δολαρίων ανά μετοχή.
Η μετοχή της διαπραγματεύεται στα 0,22 δολάρια και η κεφαλαιοποίηση της ανέρχεται σε 695.680 δολάρια.
Η Rubico Inc., είναι μια διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς αργού πετρελαίου, η οποία είναι spin-off (απόσχιση) της εισηγμένης ναυτιλιακής εταιρείας Top Ships Inc.
Η Καλλιόπη Ορνιθοπούλου είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος (CEO) της ναυτιλιακής εταιρείας Rubico Inc..
Διαθέτει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον ναυτιλιακό και διεθνή επιχειρηματικό χώρο, με εξειδίκευση στα χρηματοοικονομικά και τις τράπεζες. Έχει υπηρετήσει σε εκτελεστικές θέσεις σε ελληνικές και διεθνείς τράπεζες με ειδίκευση στη ναυτιλία από το 1982 έως το 2010.
Μετά το 2010, εργάστηκε ως ανεξάρτητη χρηματοοικονομική σύμβουλος για ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς και για την Aegean Baltic Bank και δύο τράπεζες με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατέχει πτυχίο B.Sc. στα Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες από το Πάντειο Πανεπιστήμιο
Η εταιρεία διαθέτει δύο δεξαμενόπλοια τύπου Suezmax: Το M/T Eco Malibu και το M/T Eco West Coast. Τα δύο πλοία ναυπηγήθηκαν το 2021, διαθέτουν scrubbers και είναι σχεδιασμένα για ενισχυμένη απόδοση καυσίμου και μειωμένες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου (eco-conscious). Η συνολική τους χωρητικότητα είναι 157.286 dwt.
Διαβάστε επίσης:
Νέο ρυμουλκό – ναυαγοσωστικό πλοίο απέκτησε ο Κώστας Λυμπουσάκης
Drewry: Σε συνεχή άνοδο οι τιμές στη διακίνηση κοντέινερ – Αυξήθηκαν κατά 8%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 13,6% σημείωσε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο τον Σεπτέμβριο
- Αλέξης Τσίπρας: Η επίσημη παρουσιάση του βιβλίου στις 3 Δεκεμβρίου
- ΑΚΤΩΡ: Η ανακοίνωση για τη συμφωνία με ΔΕΠΑ και Venture Global για μεταφορά αμερικανικού LNG
- Πεσκόφ: Απορρίπτει τις φήμες για «ρήξη» ανάμεσα σε Λαβρόφ και Πούτιν