ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η ναυτιλιακή εταιρεία Scorpio Tankers, μια ναυτιλιακή εταιρεία που διευθύνεται από τον Emanuele Lauro, γνωστοποίησε ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση του δεξαμενόπλοιου STI Lily, τύπου LR2, με έτος ναυπήγησης το 2019 και το οποίο κατασκευάστηκε στην Κίνα στο ναυπηγείο New Times.
Η τιμή πώλησης που αναφέρθηκε είναι 73,5 εκατομμύρια δολάρια με παράδοση μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους στον αγοραστή που είναι η εταιρεία Pertamina.
Αυτή είναι η υψηλότερη αξία που κατέγραψε ποτέ το πλοίο STI Lily κατά τη διάρκεια της ζωής του, πολύ δε μεγαλύτερη από την αποτίμηση περίπου 43 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε όταν εισήλθε στην αγορά στις αρχές του 2019 και τα περίπου 65 εκατομμύρια του περασμένου έτους 2023.
Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, χάρη στην ιδιαίτερα θετική τάση των ναύλων για τις θαλάσσιες μεταφορές πετρελαίου και ιδιαίτερα διυλισμένων προϊόντων, αυτή η μονάδα δεξαμενόπλοιων της Scorpio είχε ήδη ξεπεράσει το όριο των 70 εκατομμυρίων δολαρίων από τον περασμένο Μάρτιο για να φτάσει τώρα σε μια τιμή που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα νέο υψηλό όλων των εποχών.
Διαβάστε επίσης:
Εθνική Τράπεζα: Κόβεται στο 7,4 – 7,65 ευρώ το εύρος στο placement
Συναγερμός στην Κοπεγχάγη: Εκρήξεις στην πρεσβεία του Ισραήλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Chanel: Ένα καλάθι σουπερμάρκετ με την υπογραφή του Karl Lagerfeld έσπασε κάθε ρεκόρ σε δημοπρασία
- Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία κατάσχεσε πάνω από 2,2 εκατ. μέτρα λαθραίου υφάσματος από την Κίνα στο πλαίσιο έρευνας για τελωνειακή απάτη
- Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που απειλεί τις αγορές το 2026
- Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, τι θα γίνει σε Metlen και Intralot, τι θα κάνει τώρα η Βρεττού, νέος πρόεδρος στην Εθνική Ασφαλιστική, νέο deal για Δελαπόρτα, τα dinners Χούρι και Χατζηιωάννου, και γιατί το matsuhisa θα γίνει…Προκοπούπολη