• Ναυτιλία

    Greek Shipping Awards 2022: Πανηγυρική βράβευση για Βενιάμη, Τραυλού, Ιωάννου, Βαφειά, Μαλαξιανάκη

    Η βραβευθείσα πρόεδρος της ΕΕΕ Μελίνα Τραυλού με την μητέρα της.


    Μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα απονεμήθηκαν τα ετήσια βραβεία Greek Shipping Awards 2022 της Lloyds List.

    Συνολικά δόθηκαν δέκα οκτώ βραβεία σε εφοπλιστές, προσωπικότητες της ναυτιλίας και ναυτιλιακές εταιρείες.

    Μιλώντας ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, επισήμανε ότι “οι Έλληνες εφοπλιστές μετατρέπουν την κρίση σε ευκαιρία και δεν την αντιμετωπίζουν ως πρόβλημα” και τόνισε: “σας ευχαριστώ όλους σας που με τις προσπάθειες σας, η ελληνόκτητος ναυτιλία είναι πρώτη στον κόσμο”.

    Ο Θεόδωρος Βενιάμης, πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών ήταν από τις κορυφαίες προσωπικότητες που τιμήθηκαν και όταν ο Κωστής Φραγκούλης του παρέδωσε το βραβείο συγκινημένος είπε: “Η συλλογικότητα και η ενότητα ήταν τα βασικά στοιχεία της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και υπηρέτησα και υπηρετήσαμε, το εμείς και όχι το εγώ. Το ίδιο κάναμε και στην κοινωφελή εταιρεία ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ που δημιουργήσαμε. Δώσαμε σε μονογονεϊκές οικογένειες τα απαραίτητα που δεν είχαν ούτε γάλα για τα παιδιά τους. Παντού, σε όλη την Ελλάδα θα δείτε την κοινωνική μας προσφορά. Μέχρι το 2000, η κοινωνία αποκαλούσε “αλήτες” τους εφοπλιστές, τώρα όμως αναγνωρίζουν την τεράστια κοινωνική προσφορά μας. Αυτό έγινε με μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά των Ελλήνων εφοπλιστών. Ευχαριστώ την οικογένεια μου και σας καλώ να στηρίξετε την νέα πρόεδρο μας, την Μελίνα Τραυλού”.

    Η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού.

    Η Μελίνα Τραυλού, βραβεύτηκε ως προσωπικότητα της χρονιάς και στην ευχαριστήρια ομιλία της τόνισε: “Είμαι υπερήφανη που υπηρετώ την ελληνική ναυτιλία. Πιστεύω στη δύναμη της ομάδας και εμείς όλοι είμαστε μια ομάδα, η ομάδα της ναυτιλίας και της θάλασσας.Είμαστε ομάδα και στην ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ. Ευχαριστώ τον Θεόδωρο Βενιάμη που ήταν ο μέντορας μου και μας ενέπνευσε για όσα έχουμε επιτύχει”.

    Ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης παραλαμβάνει το βραβείο από τον Κωστή Φραγκούλη

    Το βραβείo “Dry Cargo Company of the Year” πήρε η εταιρεία του ομίλου Σαρακάκη Ionic Bulk Carriers και το βραβείο παρέλαβε ο γενικός διευθυντής της, Σπύρος Βλασσόπουλος.

    Ο Σπύρος Βλασσόπουλος, γενικός διευθυντής της ναυτιλιακής εταιρείας Ionic Shipping του ομίλου Σαρακάκη. Πήρε το βραβείο της Εταιρείας Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς

    Το βραβείο “Tanker Company of the Year” πήρε η ναυτιλιακή εταιρεία Adriaki και το παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της, Πωλ Γρυπάρης.

    Ο Πωλ Γρυπάρης της Andriaki Shipping πήρε το βραβείο της Εταιρείας Δεξαμενοπλοίων της Χρονιάς. Μαζί με την Παγιέτ Παλαιολόγου

    Το βραβείο “Passenger Line of the Year” κέρδισε η ακτοπλοϊκή εταιρεία Levante Ferries και το οποίο παρέλαβε ο Στρατής Απέργης. Στην παρέμβαση του, ο Στρατής Απέργης αναφέρθηκε στο εγχείρημα του “Σμύρνα” που συνέδεσε τη Θεσσαλονίκη με την Σμύρνη, ενώ αποκάλυψε ότι μέσα στην επόμενη χρονιά θα δρομολογήσει η εταιρεία και άλλο πλοίο στο Αιγαίο.

    Ο Στρατής Απέργης, της Levante Ferries στο βραβείο η Ακτοπλοϊκή Εταιρεία της Χρονιάς.

    Το βραβείο “Shipbroker of the Year” πήρε η εταιρεία BRS Group Athens και το παρέλαβε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Δεξιά ο βραβευθείς Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Χάρη Χατζημιχαήλ.

    Το βραβείο “Shipping Financier of the Year” πήρε το “Χρηματιστήριο Αθηνών” επειδή δημιούργησε ευνοϊκές συνθήκες και μέσα σε δύο χρόνια, τρεις ελληνικών συμφερόντων εταιρείες άντλησαν συνολικά 450 εκατ. ευρώ. Το βραβείο παρέλαβε ο Γιάννος Κοντόπουλος.

    Ο Γιάννης Κοντόπουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανάμεσα στη Πέγκυ Παπασταύρου και την Δέσποινα Θεοδοσίου.

    Το βραβείο “Technical Achevement Award” πήρε ο διδάκτωρ Χρήστος Λεοντόπουλος.

    Ο Χρήστος Λεοντόπουλος.

    Το βραβείο “The Safety Award” πήρε η ναυτιλιακή εταιρεία Load Line Marine και το παρέλαβε ο εφοπλιστής Γιώργος Σουραβλάς. Χορηγός του βραβείου ήταν η SeaJets και το παρέδωσε ο Μάριος Ηλιόπουλος και αφού συγκινημένος μίλησε για την πρόσφατη απώλεια του πατέρα του Παναγιώτη Ηλιόπουλου, τόνισε με νόημα: “την όραση την έχουν πολλοί, όμως την αντίληψη, λίγοι”.


    Αριστερά ο βραβευθείς Γιώργος Σουραβλάς και ο Μάριος Ηλιόπουλος.

    Το βραβείο “International Personality of the Year” πήρε η Δωροθέα Ιωάννου.

    Το βραβείο “Piraeus International Centre Award” πήρε η εταιρεία Technava και το παρέλαβε ο Βύρων Τομάζος.

    Το βραβείο “Seafarer of the Year” πήρε ο πλοίαρχος εμπορικού ναυτικού, Κίμων Χριστοδούλου, για την επιτυχή διάσωση ναυαγών.

    Το βραβείο “Achievement in Education or Training” πήρε η Ειρήνη Νοτιά με την εταιρεία της Project Connect -Adopte A- Ship.

    Η Ειρήνη Νοτιά

    To βραβείο “Ship of the Year” πήρε η ναυτιλιακή εταιρεία Hellenic Seaways του ομίλου Attica για τα τρία νεότευκτα επιβατηγά πλοία AERO και το παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος, Σπυρίδων Πασχάλης.

    Το βραβείο “The Sustainability Award” πήρε η εταιρεία Polygreen και το παρέλαβε ο διευθύνων σύμβουλος, Αθανάσιος Ι. Πολυχρονόπουλος.

    Το βραβείο “Next Generation Shipping Award” πήρε ο Αντώνης Μαλαξιανάκης για την νεοφυή εταιρεία του.

    Το βραβείο “Lloyds List Intelligence Big Data Award” η εταιρεία HiLo.

    Το βραβείο Greek Shipping Newsmaker of the Year” πήρε ο εφοπλιστής Χάρης Βαφειάς.

    Χάρης Βαφειάς

     



    ΣΧΟΛΙΑ