• Ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου: Tο βραβείο του εφοπλιστή και η επόμενη ημέρα της Dynacom

    Γιώργος Προκοπίου ναυτιλία

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία απηύθυνε ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου κατά τη βράβευσή του με το «2020 Capital Link Greek Shipping Leadership Award», στο πλαίσιο συνεδρίου της Capital Link στην Αθήνα.

    Ο ιδρυτής της Dynacom Tankers, που φέτος θα κλείσει τα 74 χρόνια του, ανακοίνωσε από το βήμα του συνεδρίου ότι οι τέσσερις κόρες του θα αναλάβουν ενισχυμένο ρόλο στη ναυτιλιακή του αυτοκρατορία, που ξεπερνά τα 120 πλοία, αν και ο ίδιος θα συνεχίσει να ασχολείται ενεργά με τη ναυτιλία, η οποία όπως έχει πει στο παρελθόν είναι γι’ αυτόν περισσότερο χόμπι παρά δουλειά.

    «Θα αρχίσω ξανά από την αρχή, ή πιο σωστά από το ένα πέμπτο», ανέφερε ο Γιώργος Προκοπίου, εξηγώντας ότι τα υπόλοιπα τέσσερα πέμπτα ανήκουν στις κόρες του, «ώστε να απολαύσουν τη δημιουργία και να λάβουν την αναγνώριση που απόλαυσα εγώ», όπως είπε, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα τα καταφέρουν.

    «Όσο για μένα και την Αλεξάνδρα (σ.σ. τη σύζυγό του), έχουμε ακόμα πάρα πολλά να κάνουμε», κατέληξε ο εφοπλιστής εμφανώς συγκινημένος, υπό το χειροκρότημα των παρισταμένων, μεταξύ των οποίων και άλλοι Έλληνες εφοπλιστές, όπως οι Παναγιώτης και Νικόλας Τσάκος και Αριστείδης Πίττας.

    Ήδη η μεγαλύτερη κόρη του Γιώργου Προκοπίου, Ελίζα, εδώ και 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον όμιλο, αναλαμβάνοντας χρηματοοικονομικά θέματα και θέματα ναυλώσεων, ενώ η Ιωάννα Προκοπίου ασχολείται και με το ξηρό φορτίο, αλλά και με τα τάνκερ, με τις εταιρείες Sea Traders και Prominence Maritime. Η Μαρίνα Προκοπίου διαχειρίζεται πρότζεκτ με τάνκερ και μακροχρόνιες δραστηριότητες, ενώ ο σύζυγός της, Tony Lauritzen, έχει αναλάβει το εμπορικό κομμάτι του κλάδου LNG, ενώ είναι διευθύνων σύμβουλος της Dynagas LNG Partners. Η νεότερη από τις κόρες του Γιώργου Προκοπίου, Μαρία-Έλενα, δεν έχει κλείσει ακόμα τα 25 της χρόνια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Γιώργο Προκοπίου δουλειά και οικογένεια πάντα πήγαιναν μαζί. Άλλωστε, από τον πατέρα του έμαθε την αγορά του real estate και των κατασκευών, ενώ μαζί με τον αδελφό του, Δημήτρη, έκανε τις πρώτες του ναυτιλιακές επενδύσεις τη δεκαετία του ’70, πριν οι δρόμοι τους χωρίσουν το 1988, όταν ο Δημήτρης Προκοπίου ίδρυσε την Centrofin Management.



    ΣΧΟΛΙΑ