ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κοντσέρτο για πολυβόλα για ΤΙΤΑΝ και Coca Cola, ο σκληροτράχηλος Ψάλτης, ο κρύος ιδρώτας της Φιλίππα, η intellectual chic Μαρέβα, ποια Chanelοφορούσα θέλει να γίνει πολιτικός, και ο Στέφανος Χανδακάς στο my story
Δριμεία κριτική κατά της γραφειοκρατίας και του κάθε άλλο παρά φιλικού προς τους επιχειρηματίες περιβάλλοντος που υπάρχει στην Ελλάδα, άσκησε ο ισχυρός εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποίησε το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, με πρωτοβουλία του προέδρου του και πρώην υπουργού και βουλευτή Πέτρου Δούκα.
Στην κατάμεστη Αθηναϊκή Λέσχη, ο γνωστός για την συνήθεια του να μιλά έξω από τα δόντια, πλοιοκτήτης, είπε: “οι πολιτικοί πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι μαζί με τους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές με σκοπό να συμφωνήσουν στον τρόπο της ανάπτυξης ώστε να ξαναρχίσουν οι επενδύσεις. Από τους Έλληνες θα αρχίσουν οι επενδύσεις και όχι από τους ξένους. Αυτοί θα έρθουν. Θέλουμε ένα φιλικό προς τους επιχειρηματίες περιβάλλον. Αλλά πρέπει να διευκρινίσουμε ότι μ…κες επιχειρηματίες με εκατομμύρια δεν υπάρχουν.»
Παράλληλα, ο κ. Προκοπίου εκφράστηκε με σκληρά λόγια για τους εφοριακούς, υποστηρίζοντας ότι κινούνται αυθαίρετα για παίρνουν μπόνους όταν καταγγέλλουν παραβάσεις, ενώ οι επιχειρηματίες τρέχουν στα δικαστήρια για χρόνια μέχρι να δικαιωθούν.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν κορυφαίοι Έλληνες επιχειρηματίες όλων των κλάδων, πολιτικοί όπως ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η πρέσβειρα της Κίνας, ενώ το “παρών” έδωσε και ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ.
Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς ήταν ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος ζήτησε από τους Έλληνες επιχειρηματίες να επενδύσουν τα κεφάλαια τους στο νέο περιβάλλον που φιλοδοξεί να διαμορφώσει η ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Καραμανλής έγινε δέκτης αρκετών ερωτήσεων και σύμφωνα με πρόσωπα που ήταν παρόντα στην εκδήλωση ήταν “καλά διαβασμένος” και άφησε άριστες εντυπώσεις.
Εκτός από τον Γιώργο Προκοπίου, τα κακώς κείμενα της γραφειοκρατίας στη χώρα έθιξε και ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Στέγγος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι επί 20 χρόνια δεν έχει καταφέρει να κατασκευάσει δύο γήπεδα γκολφ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σοφία Βικτωράτου: Η σχεδιάστρια υποδημάτων μιλά στο Mononews για την τέχνη στα βήματά της
- Μυτιληναίος (Metlen): Πώς έκανε ρεκόρ εσόδων 6,1 δις και η πρόβλεψη για EBITDA άνω του 1 δισ.
- Alpha Bank: Road shows σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία – Το μεγάλο στοίχημα Ψάλτη για κέρδη 1,4 δισ. ευρώ και μερίσματα 4 δισ. έως το 2030
- The Mononews Quiz 6/11/2026
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.