• Ναυτιλία

    Γιώργος Μελισσανίδης: Δύο ακόμη τάνκερ για τον “πράσινο” στόλο της Aegean Shipping

    • Newsroom
    Γιώργος Μελισσανίδης

    Γιώργος Μελισσανίδης


    Στην παραγγελία ενός ακόμη aframax τάνκερ, του τρίτου κατά σειρά, προχώρησε η Aegean Shipping Managementσυμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, ασκώντας την option που περιλάμβανε προηγούμενη συμφωνία που υπέγραψε με το ναυπηγείο Cosco Shipping Heavy Industry (Yangzhou) της Κίνας, στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

    Παράλληλα, η ναυτιλιακή ανακοίνωσε ότι υπέγραψε επιστολή προθέσεως για την κατασκευή και τέταρτου δεξαμενόπλοιου.

    Με την νέα συμφωνία, ο συνολικός αριθμός των παραγγελιών της Aegean στο ναυπηγείο της Cosco τα τελευταία τέσσερα χρόνια ανήλθε σε 12 πλοία.

    Στο σύνολο του ο στόλος της εταιρείας αποτελείται από 15 νεότευκτα πλοία, ενώ δεν έχει πραγματοποιήσει κινήσεις στη second hand αγορά.

    Με την παραλαβή των νέων πλοίων, που θα ξεκινήσει τον Ιούνιο 2022 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2023, ο μέσος όρος ηλικίας του στόλου της ναυτιλιακής θα διαμορφωθεί στα 2,9 έτη.

    Όλα τα πλοία της Aegean Shipping και ειδικά τα νεότερα είναι πιστοποιημένα με τις υψηλότερες, φιλικές προς το περιβάλλον, προδιαγραφές, ενισχύοντας τη δέσμευσή της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και ισχυροποιώντας την προοπτική του «πράσινου στόλου» (Green Fleet) που διέπει τις δραστηριότητές της.

    Έλληνες εφοπλιστές: Οι τελευταίες κινήσεις στη second hand αγορά, λίγο πριν εκπνεύσει το 2020

    Πόλυς Χατζηιωάννου: Η Safe Bulkers συνεχίζει το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της

    Ποια είναι η αξία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ