• Ναυτιλία

    Συνεχίζουν τις παραγγελίες τάνκερ οι Έλληνες εφοπλιστές – Δύο ακόμη εταιρείες υπέγραψαν συμφωνίες

    • Newsroom

    Γιώργος Μελισσανίδης Πηγή: Aegean Shipping


    Λίγες ημέρες μετά τις παραγγελίες νέων τάνκερ από τις ναυτιλιακές της οικογένειας Αλαφούζου και του εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη,  δύο ακόμη ελληνικών συμφερόντων εταιρείες προχώρησαν σε ανάλογες κινήσεις.

    Πρόκειται για την Aegean Shipping Managementσυμφερόντων της οικογένειας Μελισσανίδη, και την Pleiades Shipping Agents, συμφερόντων της οικογένειας Περατικού.

    Ειδικότερα, η Aegean Shipping υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Cosco Shipping Heavy Industry (Yangzhou) της Κίνας για την κατασκευή δύο υψηλών προδιαγραφών τάνκερ aframax, χωρητικότητας 114,000 dwt.

    Μάλιστα σε ανακοίνωση της η εταιρεία αναφέρει ότι ο επικεφαλής της, Γιώργος Μελισσανίδης, υπέγραψε το συμβόλαιο για την παραγγελία των νεότευκτων από τα γραφεία της Aegean Shipping, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής επικοινωνίας με τα στελέχη που βρίσκονταν στα αντίστοιχα γραφεία της Cosco.

    Τα δύο πλοία είναι το ένατο και το δέκατο που παραγγέλνει η ναυτιλιακή στην Cosco κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ η παράδοση τους ορίστηκε για το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

    Τα τάνκερ θα κατασκευαστούν σύμφωνα με τις τελευταίες περιβαλλοντικές απαιτήσεις της κατηγορίας Tier III, ενισχύοντας τη δέσμευσή της εταιρείας για την προστασία του περιβάλλοντος και ισχυροποιώντας την προοπτική του “πράσινου στόλου” (Green Fleet) που διέπει τις δραστηριότητές της.

    Αν και η Aegean Shipping δεν αναφέρει την τιμή κατασκευής των νεότευκτων, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Allied Shipbroking υπολογίζεται στα 42 εκατ. δολάρια έκαστο.

    Παράλληλα, η Allied Shipbroking αναφέρει ότι η ναυτιλιακή Pleiades Shipping Agents υπέγραψε συμφωνία με το ναυπηγείο Daehan Shipbuilding της Νοτίου Κορέας για την κατασκευή ενός τάνκερ χωρητικότητας 115.000 dwt, στην τιμή των 45 εκατ. δολαρίων. Η παράδοση του πλοίου ορίστηκε για το 2022.

    Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία είχε υπογράψει μία ακόμη παραγγελία με το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο για την κατασκευή τάνκερ ίδιας χωρητικότητας τον περασμένο Ιούνιο. Ωστόσο, ναυλομεσιτικές πηγές ισχυρίζονται ότι τώρα πρόκειται για νέα συμφωνία και όχι option που περιλαμβάνονταν στην προηγούμενη σύμβαση.

    Στην ιστοσελίδα της, η Pleiades Shipping αναφέρει ότι διαθέτει 14 τάνκερ, εκ των οποίων επτά panamax, τρία aframax και τέσσερα MR.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ