• Ναυτιλία

    Γιώργος Γιουρούκος: Εκτίναξη κερδών για την Global Ship Lease – Eνδιαφέρον για εξαγορές πλοίων

    Γιώργος Γιουρούκος, εφοπλιστής, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease


    Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδών εμφάνισε το 2022 η ναυτιλιακή Global Ship Lease του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου. Παράλληλα, η εταιρεία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαγοράς πλοίων με την ομαλοποίηση της αγοράς containerships.

    Τα λειτουργικά έσοδα κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2022 ανήλθαν στα 165 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 7,5% από τα 153,5 εκατ. δολάρια που εμφάνισε το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

    Στο σύνολο του έτους τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 645,6 εκατ. δολάρια έναντι 448 εκατ. δολαρίων το 2021, αυξημένα κατά 44,1%.

    Τα καθαρά κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2022 διαμορφώθηκαν στα 72,6 εκατ. δολάρια έναντι 66,1 εκατ. δολαρίων το ίδιο διάστημα του 2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 9,8%.

    Τα ετήσια καθαρά κέρδη της ναυτιλιακής ανήλθαν στα 283,4 εκατ. δολάρια αυξημένα κατά 73,7% σε σχέση με αυτά του 2021 (163,2 εκατ. δολάρια).

    Ο Γιώργος Γιουρούκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Global Ship Lease, σχολίασε: «Ενώ το 2022 ξεκίνησε δυναμικά, οι μακροοικονομικές αναταράξεις και το αρνητικό κλίμα που ακολούθησε άσκησαν πίεση στη ζήτηση των καταναλωτών και συνεπώς στον κλάδο των εμπορευματοκιβωτίων. Παρά την πίεση που ασκήθηκε τόσο στις τιμές ναύλωσης όσο και στις αξίες ενεργητικού η Global Ship Lease συνέχισε να σημειώνει σημαντική οικονομική, εμπορική και στρατηγική πρόοδο, που θα βοηθήσει αρκετά την εταιρεία μακροπρόθεσμα».

    «Κατά τη διάρκεια του 2022 και από τις αρχές του 2023 έως τώρα, προσθέσαμε σχεδόν 940 εκατομμύρια δολάρια σε συμβατικά έσοδα, αυξάνοντας τα συνολικά συμβατικά έσοδά μας στο τέλος του έτους σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου αιχμής, διατηρήσαμε έναν μακροπρόθεσμο προσανατολισμό, λαμβάνοντας μέτρα για τη μεγιστοποίηση των συνολικών κερδών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον υπολειπόμενο κίνδυνο. Παρά την άριστη οικονομική μας θέση και τις ισχυρές μακροπρόθεσμες συμβατικές ταμειακές ροές, που μας δίνουν την επιλογή να κάνουμε αγορές, παραμείναμε πειθαρχημένοι απέναντι στην έξαρση της αγοράς και τις πιο αυξημένες αξίες ενεργητικού των τελευταίων 18 μηνών περίπου. Ωστόσο, με την ομαλοποίηση της αγοράς, αναμένουμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν πρόσθετες ευκαιρίες για τη δημιουργία αξίας για τους μετόχους μέσω εξαγορών», επισήμανε ο κ. Γιουρούκος.

    Η Global Ship Lease διαθέτει στόλο με 65 containerships.

    Διαβάστε ακόμη:

    Η Finnlines έφερε κέρδη 133,3 εκατ. ευρώ στον όμιλο του Γκριμάλντι

    Top Ships (Ευάγγελος Πιστιόλης): Κέρδη 18,9 εκατ. δολαρίων – Αύξηση 120%



    ΣΧΟΛΙΑ