• Ναυτιλία

    Γιάννης Κούστας: Nέες συμφωνίες ναύλωσης για 10 πλοία της Danaos

    Γιάννης Κούστας, εφοπλιστής


    Νέες συμφωνίες ναύλωσης για 10 εκ των πλοίων της σύναψε η ναυτιλιακή Danaos Corporation του δρ. Γιάννη Κούστα, αυξάνοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο από ναυλοσύμφωνα σε πάνω από 2 δισ. δολάρια.

    Οι ναυλώσεις αφορούν σε ένα πλοίο χωρητικότητας 8,500 teu, τρία containerships χωρητικότητας 3,400 teu και έξι πλοία χωρητικότητας 2,200 teu, και η χρονική τους διάρκεια κυμαίνεται από 3 έως 4 χρόνια.

    Θα ξεκινήσουν όταν λήξουν οι υφιστάμενες ναυλώσεις, μεταξύ Ιανουαρίου και Αυγούστου 2022. Οι νέες συμβάσεις αυξάνουν τα προβλεπόμενα έσοδα από ναυλοσύμφωνα κατά περίπου 378 εκατ. δολάρια ή ποσοστό 21,5% σχέση με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των 1,75 δισ. δολαρίων στις 30 Ιουνίου 2021.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δρ Γιάννης Κούστας, σχολίασε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που αυξήσαμε σημαντικά τις ανεκτέλεστες συμβάσεις εξασφαλίζοντας πολυετείς ναυλώσεις για 10 από τα πλοία μας. Όχι μόνο έχουμε επιτύχει κάλυψη ναύλωσης για το 100% των ημερών λειτουργίας μας το 2021, αλλά έχουμε ήδη καλύψει με συμβάσεις το 89% των ημερών λειτουργίας μας για το 2022 και το 60% για το 2023. Mε τον τρόπο αυτό, ενισχύσαμε περαιτέρω τα κέρδη και την προβολή των ταμειακών ροών μας, που με τη σειρά τους θα οδηγήσουν σε περαιτέρω ενίσχυση του ισολογισμού μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε επιπλέον επεκτάσεις των ναυλώσεων κατά τη διάρκεια του ισχυρού περιβάλλοντος της αγοράς, προκειμένου να μεγιστοποιήσουμε την κερδοφορία μας και να δημιουργήσουμε αξία για τους μετόχους μας”.

    Η Danaos διαθέτει στόλο με 71 containerships, χωρητικότητας 436,589 teu, ενώ τον Ιούλιο προχώρησε στην εξαγορά έξι επιπλέον containerships, χωρητικότητας 5,466 teu έκαστο, τα οποία αναμένεται να παραλάβει μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2021.

    Ισχυροποίηση μεγεθών

    Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία, διανύει μία από τις καλύτερες περιόδους της, καθώς η κερδοφορία της εκτινάχθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους λόγω της σημαντικής ανάκαμψης του κλάδου των containerships.

    Συγκεκριμένα, τα έσοδα από την δραστηριοποίηση του στόλου της ανήλθαν σε 278,5 εκατ. δολαρίων στο εξάμηνο του 2021 αυξημένα κατά 24,9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη της Danaos ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο σε 126,9 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 51 εκατ. δολάρια σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Μάλιστα η ισχυρή οικονομική της κατάσταση και η αισιόδοξη εκτίμηση της διοίκησης της για το μέλλον, οδήγησαν το Διοικητικό Συμβούλιο στην απόφαση να προχωρήσει και πάλι στη διανομή μερίσματος στους μετόχους, μετά από 13 χρόνια.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ