ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην αύξηση της έκθεσης της στην spot αγορά προχωρά η Okeanis Eco Tankers συμφερόντων της οικογένειας Αλαφούζου, προβλέποντάς ότι τα ναύλα στην αγορά των τάνκερ θα παρουσιάσουν σημαντική άνοδο στο τέλος φθινοπώρου.
Η εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Όσλο ναυτιλιακή, εμφανίζεται ακόμη θετική για την πορεία του κλάδου των δεξαμενόπλοιων το 2022 και το 2023, λόγω της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου και της ζήτησης, ενώ υποστηρίζει ότι η μείωση των αποθεμάτων θα οδηγήσει τα διυλιστήρια στην εισαγωγή αργού πετρελαίου μέσω των τάνκερ.
Κατά τη διάρκεια του conference call που πραγματοποίησε η εταιρεία, ο COO της Αριστείδης Αλαφούζος, είπε στους αναλυτές ότι το 79% των ημερών του στόλου είναι διαθέσιμο για συμφωνίες στην spot αγορά το 2022, καθώς η Okeanis προετοιμάζεται για “πολύ ισχυρή ανάκαμψη”.
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα δούμε μία πολύ υγιή αγορά στα VLCC φέτος και μία εξαιρετική το 2022″, δήλωσε ο κ. Αλαφούζος.
Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη σημάδια βελτίωσης, ωστόσο εκτίμησε ότι θα υπάρξουν “σημαντικές βελτιώσεις” έως τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.
Ο οικονομικός διευθυντής της Okeanis Eco Tankers, Γιάννης Παπαϊωάννου, τόνισε ότι η τρέχουσα αδύναμη εικόνα της αγοράς προφανώς δεν είναι ευχάριστη, ωστόσο η εταιρεία δεν ανησυχεί πολύ γι’ αυτό.
“Αν φτάσουμε στο Νοέμβριο και οι αγορές παραμένουν στα τρέχοντα επίπεδα, τότε θα μας προκαλέσει ανησυχία, αλλά δεν πιστεύουμε ότι θα συμβεί αυτό”.
Για το 2023, όπως επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου, η Okeanis ετοιμάζει τον στόλο της προκειμένου να εκμεταλλευτεί την άνοδο που προβλέπει ότι θα υπάρξει.
Ερωτηθείς αναφορικά με το ενδεχόμενο επαναγοράς μετοχών της εταιρείας, δεδομένου του discount της τιμής της, επισήμανε ότι είναι κάτι που η διοίκηση της σκέφτεται διαρκώς.
Ωστόσο, καθώς οι βασικοί μέτοχοι κατέχουν ποσοστό 72% και οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές περίπου 10%, όπως εξήγησε ο κ. Παπαϊωάννου, το περιθώριο αγοράς σημαντικού αριθμού μετοχών από την αγορά είναι περιορισμένο.
Διαβάστε ακόμα:
Έλληνες εφοπλιστές: Σε κατάσταση… ready για την έκρηξη στους ναύλους των δεξαμενόπλοιων
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσός: Επιστρέφει πάνω από τα 4.600 δολάρια με το βλέμμα στραμμένο στη Fed
- Allianz: Πάνω από 200 πυρκαγιές σε πλοία εξαιτίας των μπαταριών λιθίου
- Nvidia: Συμφωνία-μαμούθ 12,9 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Hugging Face
- Όταν η Ντόλι συνάντησε τον Άντι – Ο θρύλος της μουσικής και ο πρωτοπόρος της τέχνης σ΄ ένα πορτρέτο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.