Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Business

Γιάννης Αγγελικούσης: Σοβαρή αλλά σταθερή η κατάσταση της υγείας του – Η ανακοίνωση

Γιάννης Αγγελικούσης

Γιάννης Αγγελικούσης, εφοπλιστής

Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης νοσηλεύεται για τρίτη ημέρα σε ιδιωτική κλινική της Αθήνας, με την κατάσταση της υγείας του να χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή.

Καθήκοντα Acting CEΟ στην Angelicoussis Shipping Group Ltd, μετά τη νοσηλεία του Γιάννη Αγγελικούση, αναλαμβάνει η Μαρία Αγγελικούση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία αργά χθες το βράδυ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Angelicoussis Shipping Group

Με αισθήματα βαθιάς ανησυχίας ανακοινώνουμε ότι ο Κύριος Γιάννης Αγγελικούσης, Πρόεδρος του Angelicoussis Shipping Group Ltd, ασθενεί από το πρωί του Σαββάτου. Παραμένει νοσηλευόμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, λαμβάνοντας τη βέλτιστη δυνατή ιατρική φροντίδα.

Η Μαρία Αγγελικούση, η οποία ανέλαβε καθήκοντα acting CEO του Angelicoussis Group, δήλωσε νωρίτερα:

«Κατανοούμε πλήρως και εκτιμούμε ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου. Θα επανέλθουμε με νεώτερες πληροφορίες όταν αυτό καταστεί εφικτό, στο μεταξύ όμως παρακαλούμε να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα του πατέρα μου και της οικογενείας του σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Σας ευχαριστώ.»

Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Αγγελικούσης μπήκε στο νοσοκομείο το Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αισθάνθηκε αδιαθεσία και λίγες ώρες αργότερα υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο.

Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι έχει υποστεί έμφραγμα με τα επόμενα 24ωρα να είναι κρίσιμα για τον Έλληνα εφοπλιστή.

Γιάννης Αγγελικούσης: Ο στυλοβάτης της ελληνικής σημαίας

Ο Γιάννης Αγγελικούσης είναι ιδιοκτήτης του Ομίλου Αγγελικούση, ενός από τους δύο μεγαλύτερους διεθνώς ναυτιλιακούς ομίλους με 141 πλοία, συνολικής χωρητικότητας 26,7 εκατ. τόνων, αξίας 9,01 δισ. δολάρια και ναυπηγικό πρόγραμμα 22 πλοίων. Από αυτά τα πλοία, 57 είναι δεξαμενόπλοια, 49 φορτηγά και 35 LNG.

O Γιάννης Αγγελικούσης συνεχίζει να είναι ο στυλοβάτης της ελληνικής σημαίας. Από τα 141 συνολικά πλοία που έχει ο Όμιλος τα 126 ποσοστό 89,3% είναι υπό ελληνική σημαία. Το ελληνικό νηολόγιο αριθμεί 636 πλοία άνω των 1.000 τόνων. Που σημαίνει ότι τα πλοία του Ομίλου Αγγελικούση αποτελούν το 20% του ελληνικού νηολογίου.

Μάλιστα, τον περασμένο Δεκέμβριο ο Γιάννης Αγγελικούσης είδε το ναυτιλιακό του οικοδόμημα να διακρίνεται για δύο ακόμη φορές.

Η μία αφορά στον ίδιο, αφού το όνομά του, για μία ακόμη χρονιά, φιγουράρει στην κορυφή της Lloyd’s List, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, με τις 100 προσωπικότητες που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια ναυτιλία για το 2020.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 4 Δεκεμβρίου του 2020, τo βραβείο Πλοίο της Χρονιάς-The Ship of the Year Award- δόθηκε στο Excelerate Sequoia της Maran Gas του Ομίλου Αγγελικούση. Είναι η πρώτη ελληνικών συμφερόντων πλωτή τερματική μονάδα αποθήκευσης και αεριοποίησης, γνωστής στην αγορά αυτή ως Floating Storage & Regasification Unit, ή FSRU. Το κόστος ναυπήγησης του πλοίου υπολογίζεται στα 200 εκατομμύρια δολάρια και κατασκευάστηκε στις νοτιοκορεατικές γιάρδες της Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering (DSME).

Ο Γιάννης Αγγελικούσης είναι μακράν ο Έλληνας πλοιοκτήτης με τα περισσότερα πλοία του στην ελληνική σημαία με το εκπληκτικό ποσοστό 88,5%, δηλαδή συνολικά 116 από τα 131. Το 1/7 του ελληνικού νηολογίου αποτελείται από πλοία του Ομίλου Αγγελικούση.

Διαβάστε επίσης

Στο νοσοκομείο ο Γιάννης Αγγελικούσης – Νοσηλεύεται σε καταστολή

Angelicoussis Group: Acting CEO η Μαρία Αγγελικούση – Η δήλωση της εταιρείας για τη νοσηλεία του Γιάννη Αγγελικούση