• Ναυτιλία

    Για «φωτογραφικό διαγωνισμό πρόσληψης καθηγητών στο ΚΕΣΕΝ» εγκαλεί η ΠΕΠΕΝ το υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας

    Μανώλης Τσικαλάκης: Η άρνηση των εφοπλιστών μας οδηγεί σε απεργία

    Μανώλης Τσικαλάκης, γραμματέας της ΠΝΟ


    Για «φωτογραφικό διαγωνισμό πρόσληψης καθηγητών στο ΚΕΣΕΝ» εγκαλεί η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων (ΠΕΠΕΝ) το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας

    Η Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού με επιστολή της διαμαρτύρεται προς τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ότι στην προκήρυξη για την πρόσληψη καθηγητών Πλοιάρχων Α’ στο ΚΕΣΕΝ δίνει τη δυνατότητα  σε δύο τουλάχιστον Πλοιάρχους Β’ να προσληφθούν και να διδάξουν ύλη για Πλοιάρχους Α’!

    Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΠΕΠΕΝ, Εμμ. Τσικαλάκης επισημαίνει στην επιστολή ότι η διοίκηση του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων με ανακοίνωση γνωστοποίησε ότι προτίθεται να προσλάβει μεταξύ άλλων ειδικοτήτων, ωρομίσθιους καθηγητές πλοιάρχους για την κάλυψη των αναγκών του εκπαιδευτικού έτους 2022 -2023.

    «Όμως, τονίζεται στην επιστολή της η ΠΕΠΕΝ, με την προκήρυξη αυτή επιχειρείται υποβάθμιση του ΚΕΣΕΝ Πλοιάρχων, καθόσον παρέχεται η δυνατότητα πρόσληψης ωρομίσθιων καθηγητών με δίπλωμα πλοιάρχου Β΄τάξεως” και προσθέτει: “έτσι, όμως, πλήττεται το κύρος του ΚΕΣΕΝ, αφού δεν θα εκπαιδεύονται από καθηγητές πλοιάρχους β’ τάξεως οι συνάδελφοι που επιμορφώνονται εκεί για να αποκτήσουν και οι ίδιοι δίπλωμα πλοιάρχου Α’ τάξεως. Η προκήρυξη υποπίπτει και σε ένα ακόμη ολίσθημα, ενώ δηλαδή στην πρώτη περίοδο γνωστοποιεί ότι προτίθεται να προσλάβει εννέα πλοιάρχους Α’ τάξεως στη συνέχεια δημιουργεί μια τρίτη περίοδο , με την οποία γνωστοποιεί διακριτά ότι προτίθεται να προσλάβει δύο πλοιάρχους Α΄ τάξεως και ελλείψει πλοιάρχους Β’ τάξεως».

    Διαβάστε επίσης:

    Νέος πρόεδρος στη Ναυτιλιακή Λέσχη ο Γιώργος Σπ. Αλεξανδράτος

    Συνάντηση Αλ. Τσίπρα και Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών



    ΣΧΟΛΙΑ