• Ναυτιλία

    Γ. Γιουρούκος: Η νέα κίνηση της Technomar στην αγορά των containerships

    • Δανάη Στρατή
    Νέο φάρμακο στη μάχη κατά της COVID-19 – O Έλληνας εφοπλιστής Γιώργος Γιουρούκος χρηματοδότησε μέρος της έρευνας

    Γιώργος Γιουρούκος


    Στην ενίσχυση του στόλου της με δύο πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες η ναυτιλιακή Technomar Shipping, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Γιουρούκου

    Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία εξαγόρασε δύο post-panamax containerships από τη γερμανική Zeaborn.  Πρόκειται για τα πλοία E.R. Santa Barbara και E.R. Montecito, χωρητικότητας 7,849 teu και κατασκευής 2004. Η τιμή πώλησης διαμορφώθηκε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, στα 15,5 εκατ. δολάρια για κάθε πλοίο, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει και σύμβαση ναύλωσης τους.

    Υπενθυμίζεται ότι η Technomar είχε κάνει την πρώτη κίνηση ισχυροποίησης του στόλου των containerships που διαθέτει πέρυσι τον Απρίλιο, με την εξαγορά δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων από την, επίσης γερμανική ναυτιλιακή,  Reederei Thomas Schulte. Συγκεκριμένα, απέκτησε τα boxships Rubina Schulte (χωρητικότητας 2.030-teu και κατασκευής 2005) και Philippa Schulte (χωρητικότητας 2.353-teu και κατασκευής 2007). Από την ίδια εταιρεία είχε εξαγοράσει περίπου έξι μήνες νωρίτερα το πλοίο Bodo Schulte (χωρητικότητας 4.253-teu και κατασκευής 2011).

    Σύμφωνα με τη VesselsValue, η εταιρεία του κ. Γιουρούκου διαθέτει στόλο με 25 φορτηγά πλοία και 15 containerships.

    Στις αρχές του έτους η ναυτιλιακή πούλησε το τελευταίο πλοίο capesize του στόλου της , το χωρητικότητας 150,000-dwt πλοίο Mamitsa XL (κατασκευής 1995), για διάλυση, έναντι 7,7 εκατ. δολαρίων.

    ναυτιλία ναυλαγορά

     



    ΣΧΟΛΙΑ