• Ναυτιλία

    First Citizens Bank: Στην αμερικανική τράπεζα ελληνικά ναυτιλιακά δάνεια ύψους 123 εκατ. δολ.

    • NewsRoom
    Evan Cohen, Managing Director και Επικεφαλής του τμήματος Maritime Finance της First Citizens Bank

    Evan Cohen, Managing Director και Επικεφαλής του τμήματος Maritime Finance της First Citizens Bank (Πηγή φωτογραφίας: Money Marine)


    H αμερικανική τράπεζα First Citizens Bank ενισχύει την παρουσία της στη χρηματοδότηση της ελληνικής ναυτιλίας, μετά την απόκτηση ελληνικών ναυτιλιακών δανείων ύψους 123 εκατ. δολαρίων.

    Σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι το τμήμα Maritime Finance του ομίλου απέκτησε το χαρτοφυλάκιο από την HSBC, και καλύπτει 11 χρηματοδοτήσεις που αφορούν 14 πλοία και οκτώ πελάτες μίας από τις μεγαλύτερες αγορές της εμπορικής ναυτιλίας παγκοσμίως.

    «Είμαστε ενθουσιασμένοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας και ενισχύουμε τις σχέσεις μας με τους πελάτες εμπορικής ναυτιλίας στην Ελλάδα, που εδώ και καιρό είναι μία από τις πλέον σημαντικές αγορές για τη ναυτιλιακή χρηματοδότηση παγκοσμίως», δήλωσε ο Evan Cohen, Managing Director και Επικεφαλής του τμήματος Maritime Finance της First Citizens Bank.

    «Αναμένουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα μας ανοίξει νέες ευκαιρίες για συνεργασία με τους υφιστάμενους πελάτες της ναυτιλίας αλλά και για τη δημιουργία νέων επαφών στον ζωτικής σημασίας κλάδο της βιομηχανίας», πρόσθεσε.

    Η Maritime Finance, μέρος του τμήματος CIT της First Citizens, προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις για εξασφαλισμένα δάνεια σε μια παγκόσμια πελατειακή βάση ιδιοκτητών πλοίων και διαχειριστών.

    Η First Citizens Bank με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας, ιδρύθηκε πριν από 125 χρόνια και προσφέρει σειρά από γενικές τραπεζικές υπηρεσίες. Διαθέτει δίκτυο με 55 υποκαταστήματα σε 23 πολιτείες.

    Μητρική της εταιρεία είναι η First Citizens BancShares, που περιλαμβάνεται στα 20 κορυφαία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, με περισσότερα από 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία.

    Τον περασμένο Μάρτιο, η τράπεζα συνήψε συμφωνία αγοράς και ανάληψης όλων των καταθέσεων και δανείων της Silicon Valley Bank, η οποία είχε περάσει στον έλεγχο των ρυθμιστικών αρχών μετά από τη μαζική φυγή των καταθετών της.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιατί οι ελληνικές τράπεζες είναι πανίσχυρες στα δάνεια της ναυτιλίας

    Petrofin: Στα 51,9 δισ. δολάρια ο δανεισμός των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών

    Η Credit Suisse και οι ελληνικές τράπεζες είναι οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες της ελληνικής ναυτιλίας

    ─────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ