• Ναυτιλία

    Fincantieri και ONEX διοργανώνουν ημέρα Βιομηχανίας στην Ελευσίνα

    Ναυπηγεία Ελευσίνας

    Ναυπηγεία Ελευσίνας


    Ο επενδυτικός αμερικανικός όμιλος ΟΝΕΧ μέσω της ΟΝΕΧ Elefsis Shipyards AE και ο παγκοσμίας εμβέλειας ναυπηγικός όμιλος Fincantieri S.p.A., διοργανώνουν την Ημέρα Βιομηχανικής Συνεργασίας με θέμα «Εγχώριες δυνατότητες ναυπηγικού τομέα-Δημιουργία ναυπηγικού οικοσυστήματος», την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022 στην Ελευσίνα, στο ξενοδοχείο Elefsina Hotel (Δήμητρος 55 & Ρήγα Φεραίου) και ώρες 9:30-16:30.

    Οι δύο όμιλοι εξετάζουν την από κοινού ανάπτυξη έργων ναυπήγησης και επισκευής πλοίων, μεγάλο μέρος των οποίων θα πραγματοποιείται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα ONEX Elefsis Shipyards, που θα απευθύνονται και στη διεθνή αγορά πέραν της Ελληνικής, με έμφαση στην πρόσφατη υποβολή επίσημης πρότασης στην Ελληνική Κυβέρνηση από την Fincantieri S.p.A. για την από κοινού υλοποίηση του προγράμματος προμήθειας των νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού στα ONEX Elefsis Shipyards -με την επένδυση σε δημιουργία γραμμής παραγωγής καθολικής κατασκευής πλοίων αυτής της κατηγορίας.

    Σκοπός της εκδήλωσης είναι η δημιουργία του κατάλληλου οικοσυστήματος εταιριών, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον σχετικό κλάδο στην εγχώρια αγορά, που θα μπορέσει να υποστηρίξει την προοπτική του προγράμματος κορβετών αλλά και τις λοιπές νέες ναυπηγήσεις στα ONEX Elefsis Shipyards.

    Απώτερος στόχος των Fincantieri-ONEX είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο το υπάρχον δυναμικό των ελληνικών επιχειρήσεων, να αποκτηθεί σημαντική τεχνογνωσία μέσω της συμμετοχής τους σε διεθνή προγράμματα συμπαραγωγής και να προωθηθούν οι δυνατότητές τους στην παγκόσμια αγορά, προκειμένου να συμβάλλουν δραστικά και ουσιαστικά στην αναζωογόνηση της ναυπηγικής βιομηχανίας στην Ελλάδα.

    Η ημερίδα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, της Ιταλικής Πρεσβείας, της Γενικής Γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, του Δήμου Ελευσίνας, του ΕΒΕΠ, του ΣΕΒ, του ΣΕΒΕ, της ΕΕΛΕΑΑ, του Propeller Club, καθώς και με την υποστήριξη του ΣΕΚΠΥ.

    Οι εγγραφές συμμετοχής πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας https://www.eventcreate.com/e/fincantieri-onex-industry. Παρέχεται η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως συμμετοχής/παρουσίασης μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, ενώ η φυσική παρουσία προϋποθέτει αποκλειστικά την επίδειξη ισχύοντος πιστοποιητικού Κόβιντ-19 εμβολιασμού ή νόσησης.



    ΣΧΟΛΙΑ