• Ναυτιλία

    Εξώδικη επιστολή του συνδέσμου εφοδιαστών στην Cosco – Κάνει λόγο για φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας στο λιμάνι

    ΟΛΠ: Τρία νέα έργα ύψους 32 εκατ. ευρώ

    Γιου Ζενγκ Γκανγκ- Πρόεδρος Δ.Σ ΟΛΠ


    Eξώδικη επιστολή απέστειλε σήμερα 12/2/2021 ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφοδιαστών Πλοίων προς την εταιρία COSCO SHIPPING Lines.

    Στην εξώδικη επιστολή ο Π.Σ.Ε.Π.Ε διαμαρτύρεται για αθέμιτη συμπεριφορά τη Cosco, η οποία όπως αναφέρει «εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση του «ΟΜΙΛΟΥ COSCO» στο λιμάνι του Πειραιά, απέστειλε επιστολή στην ΑΑΔΕ, με την οποία επιχειρεί να παρέμβει στη διαδικασία εφοδιασμού των πλοίων».

    Στο εξώδικο μεταξύ άλλων αναφέρει:

    «Είναι απολύτως αθέμιτο να προσπαθείτε εκ των προτέρων, με έμμεσο τρόπο, να πείσετε τους αρμοδίους φορείς για τη δήθεν ανάγκη αλλαγής και εκσυγχρονισμού της διαδικασίας εφοδιασμού πλοίων, με μοναδικό στόχο να καταστεί αυτή ακόμη περισσότερο πολύπλοκη, χρονοβόρα και, άρα, ασύμφορη οικονομικά για τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε να εφαρμοστεί στην πράξη το ρητό: «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό». 

    – Η δεσπόζουσα θέση σας στο Λιμάνι του Πειραιά δεν δικαιολογεί την εμφάνιση φαινομένων κατάχρησης εξουσίας, τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα τον «αργό θάνατο» εκατοντάδων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Λιμάνι εδώ και έναν αιώνα».

    – Το «ενδιαφέρον» σας λοιπόν για τους εφοδιασμούς πλοίων είναι υποκριτικό και προσχηματικό. Αν η εταιρία σας ενδιαφερόταν πραγματικά για την περαιτέρω ανάπτυξη του εν λόγω κλάδου, θα έπρεπε να υποβάλει τις προτάσεις της στον Σύλλογό μας, ο οποίος είναι το αρμόδιο συλλογικό όργανο των εφοδιαστικών επιχειρήσεων”.

    Καταλήγοντας η επιστολή αναφέρει «σας ΚΑΛΟΥΜΕ όπως άμεσα, εντός προθεσμίας πέντε (5) ημερών από τη λήψη της παρούσας, προβείτε σε ανάκληση της ως άνω επιστολής σας και ορίσουμε από κοινού συνάντηση για τη συζήτηση των προτάσεών σας».

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΤΟΛΗ ΤΟΥ Π.Σ.Ε.Π.Ε

    Διαβάστε επίσης

    Το «μετέωρο βήμα» των Κινέζων στην Ελλάδα και οι επόμενες επενδύσεις της Cosco στον Πειραιά

    «Φωτιές» άναψε επιστολή της Cosco για τους εφοδιασμούς πλοίων – «Στα κόκκινα» η ναυτιλιακή κοινότητα του Πειραιά

    «Κόκκινο» από το ΤΑΙΠΕΔ στη Cosco για το 16% των μετοχών



    ΣΧΟΛΙΑ