• Ναυτιλία

    40 πλοία εγκλωβισμένα στα λιμάνια της Ουκρανίας και κοντά στις εχθροπραξίες – Ανάμεσα τους Έλληνες ναυτικοί

    Σαράντα πλοία εγκλωβισμένα στα λιμάνια της Ουκρανίας και κοντά στις εχθροπραξίες – Ανάμεσα στους Έλληνες ναυτικοί


    Περίπου σαράντα ξένα πλοία εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στα λιμάνια της Ουκρανίας, χωρίς δυνατότητα απόπλου λόγω της συνεχιζόμενης πολεμικής σύγκρουσης.

    Αναλυτικότερα, τα πληρώματα τεσσάρων πλοίων που βρίσκονται στο ουκρανικό λιμάνι Γιούζνι, ανατολικά της Οδησσού, εκκενώθηκαν από μονάδες της ουκρανικής ακτοφυλακής.

    Ένα από τα πλοία που εκκενώθηκαν – το Nord Vigro (IMO 9711937) – είχε φτάσει από το Sitrah του Μπαχρέιν, στις 22 Φεβρουαρίου και αναφέρθηκε ότι ναυλώθηκε στη δανική ναυτιλιακή εταιρεία Norden. Ωστόσο, η εταιρεία Norden ανακοίνωσε το απόγευμα της 7ης Μαρτίου ότι η σύμβαση ναύλωσης είχε λήξει. Το πλοίο είναι νηολογημένο στον Παναμά και ανήκει στον ιαπωνικό όμιλο Nikko Kisen.

    Ουκρανός δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει την εκκένωση του πληρώματος του χύδην φορτηγού Maran Excellence (IMO 9703241), το οποίο έφτασε από το Πουέρτο Νουέβο της Κολομβίας στις 17 Φεβρουαρίου, ένα από τα άλλα τρία ξένα πλοία που είναι ελλιμενισμένα στο λιμάνι.

    Τα άλλα δύο πλοία που έδεσαν κοντά στο Chornomorske ήταν το φορτηγό Maran Astronomer (IMO 9581239) που έφτασε από το Newcastle, NSW της Αυστραλίας στις 23 Φεβρουαρίου, και το Ocean Courtesy (IMO 9465198), το οποίο έφτασε από το Cenal Karabiga, Τουρκία, στις 19 Φεβρουαρίου.

    Συνολικά 40 μέλη του πληρώματος των τεσσάρων πλοίων διασώθηκαν. Οι ναυτικοί προέρχονταν από την Ελλάδα, τις Φιλιππίνες και τη Ρουμανία. Οι Ρουμάνοι ναυτικοί μεταφέρθηκαν πίσω στη Ρουμανία , ενώ οι άλλοι οδηγήθηκαν στα αντίστοιχα προξενεία τους. Επίσης, να τονιστεί ότι πέντε ξένα πλοία χτυπήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από χειροβομβίδες ή ρουκέτες.

    Διαβάστε επίσης

    13 πλοία με ελληνική σημαία και 5 ελληνόκτητα στη Μαύρη Θάλασσα με 119 ‘Έλληνες ναυτικούς – Πρόβλημα στο λιμάνι Γιούζνε



    ΣΧΟΛΙΑ