• Ναυτιλία

    ΕΒΕΠ: Συγχαρητήρια προς την Μελίνα Τραυλού και ευχαριστίες προς τον Θεόδωρο Βενιάμη

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης

    Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης


    Το Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ελλάδος με επιστολή του, που υπογράφει ο πρόεδρος του, Βασίλης Κορκίδης, προς την νέα πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού, εκφράζει τα συγχαρητήρια του για την εκλογή της και επισημαίνει ότι περιμένει τη συνδρομή της στην ενίσχυση του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα, αλλά και του Maritime Cluster.

    Επίσης, με άλλη επιστολή, ο Βασίλης Κορκίδης, απευθυνόμενος στον πρώην πρόεδρο της ΕΕΕ, Θεόδωρο Βενιάμη, τον ευχαριστεί που συνέβαλε στον «εκσυγχρονισμό του εθνικού νηολογίου και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του», καθώς και στην δημιουργία της «ΣΥΝ – ΕΝΩΣΙΣ».

    Η επιστολή προς την Μελίνα Τραυλού, έχει ως εξής:

    «Με την παρούσα επιστολή και εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π., αλλά και εμού προσωπικά, σας διαβιβάζω τα συγχαρητήριά μας για την εκλογή σας στη θέση της Προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και τις ευχές μας για μια πρόσφορη και εποικοδομητική θητεία.

    Αναλαμβάνετε καθήκοντα σε μία χρονική συγκυρία όπου η προάσπιση των επιτευγμάτων της ελληνικής ναυτιλίας αποτελούν εθνικό και συνάμα παγκόσμιο στόχο. Το Ε.Β.Ε.Π. υποστηρίζει ένθερμα την αναγκαιότητα αναζωογόνησης του ναυπηγικού – ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα στην Ελλάδα. Καθώς η Ελλάδα διακρίνεται – αναγνωρίζεται – παγκοσμίως ως η πρώτη ναυτιλιακή δύναμη, είναι οξύμωρο να μην διαθέτει τη δέουσα υποστήριξη από έναν τομέα ο οποίος, συν τοις άλλοις, θα μπορούσε να προσελκύσει επενδύσεις, αλλά και να πραγματώσει τη διάθεση της κυβέρνησης να αναπτύξει την οικονομία προς όφελος της κοινωνίας.

    Παραλλήλως το Ε.Β.Ε.Π. υποστηρίζει και θα υποστηρίζει το maritime cluster που συνδημιούργησαν η Ε.Ε.Ε., το Ν.Ε.Ε. και το Ε.Β.Ε.Π., ως εργαλείου υποστήριξης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων, αλλά και εξωστρέφειας, που τόσο έχει ανάγκη η οικονομία της χώρας. Ευχόμαστε, μεταξύ των εθνικών στόχων, η ναυτιλία μας να συμπεριλάβει και την αναζωογόνηση του ναυπηγικού τομέα, ώστε, από κοινού, οι ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου να συνεχίσουν, από το δικό τους μετερίζι, να συνεισφέρουν στην προάσπιση των συμφερόντων της ναυτιλιακής κοινότητας της χώρας μας”.

    Επίσης, η επιστολή προς τον Θ. Βενιάμη: «Η, επί 13 συναπτά έτη, άσκηση της προεδρίας σας συνέπεσε με την εμφάνιση προκλήσεων για την παγκόσμια ναυτιλία, που δημιούργησαν και εξακολουθούν να δημιουργούν ισχυρό κυματισμό. Κρατήσατε γερά το τιμόνι της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, η οποία πέτυχε τα μέγιστα σε κρίσιμες περιόδους, σε σοβαρά θέματα εθνικής, αλλά και διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής, βασιζόμενη στην ενότητά της και στη συλλογικότητα των αποφάσεων, της οποίας είσαστε υπέρμαχος.

    Χαράξατε πορεία για τον εκσυγχρονισμό του εθνικού νηολογίου και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς του, ενώ, στα διεθνή θέματα όπου οι ισορροπίες είναι εξαιρετικά λεπτές, η Ένωση μίλησε πρώτη δημόσια και έντονα για την ανάγκη έρευνας και ανάπτυξης νέων εναλλακτικών ναυτιλιακών καυσίμων και τεχνολογιών πρόωσης, χωρίς τα οποία δεν είναι εφικτή η απανθρακοποίηση του τομέα των θαλασσίων μεταφορών.

    Αφήνετε ανεξίτηλο το στίγμα σας με τη δημιουργία της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, η οποία κλήθηκε να σταθεί αρωγός σε μεγάλες κρίσεις που έπληξαν την ελληνική κοινωνία, αποκαλύπτοντας στο ευρύ κοινό τον ισχυρό σύνδεσμο της Ναυτιλίας με την Κοινωνία, ενώ αγωνιστήκατε για την αναβίωση της ναυτοσύνης στη νέα γενιά. Εύχομαι οι πολύτιμες παρακαταθήκες σας στα της ναυτιλίας της χώρας να αξιοποιηθούν επί τα βελτίω και σε εσάς νήνεμες θάλασσες».

    Διαβάστε επίσης:

    Ποσειδώνια 2022: 85 νέες εταιρείες της ναυτιλίας θα κάνουν το ντεμπούτο τους 6 – 10 Ιουνίου

    Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνα Τραυλού



    ΣΧΟΛΙΑ