• Ναυτιλία

    Ευ. Πιστιόλης: Η Top Ships μπαίνει στον «χάρτη» της Maxim

    Παρέλαβε νεότευκτο πλοίο η Top Ships του Ευάγγελου Πιστιόλη και ναυπηγεί άλλα δύο, ενώ πουλάει δύο δεξαμενόπλοια

    Ευάγγελος Πιστιόλης, εφοπλιστής Top Ships


    Η νεοϋορκέζικη επενδυτική τράπεζα Maxim Group ανακοίνωσε ότι στο εξής θα καλύπτει και τη μετοχή της ναυτιλιακής Top Ships, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Ευάγγελου Πιστιόλη, με αξιολόγηση buy και τιμή-στόχο τα 2,5 δολάρια.

    Σε σημείωμά του το πρωί της Δευτέρας, ο αναλυτής της Maxim, James Jang, ανέφερε ότι η αγορά «υποτιμά τις προοπτικές για την κερδοφορία της εταιρείας και τη θετική προοπτική του νεαρού της στόλου» και προέβλεψε ότι η Top Ships θα αρχίσει να καταγράφει κέρδη στο δεύτερο μισό του 2019.

    «Ο στόλος της Top Ships με σύγχρονα, οικολογικού σχεδιασμού πλοία επιτρέπει ευκολότερη απασχόληση και αναμένουμε η εταιρεία να επιστρέψει στην κερδοφορία στο δεύτερο μισό του 2019, όταν όλα της τα πλοία θα έχουν παραδοθεί και θα λειτουργούν βάσει των συμβολαίων ναύλωσής τους», σημείωσε ο Jang.

    Κατά τον ίδιο, η πλήρης κάλυψη των πλοίων της εταιρείας από συμφωνίες ναύλωσης περιορίζει τους πτωτικούς κινδύνους της μετοχής και προβλέπει ότι η Top Ships θα καταγράψει καθαρά έσοδα 45,8 εκατ. δολαρίων το 2021, από τα 41 εκατ. δολάρια του 2018, με Ebitda 26,4 εκατ. δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 5 σεντς του δολαρίου. Επεσήμανε ακόμα ότι η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται 6,7 φορές πάνω από την εκτίμηση της Maxim για το Ebitda της, έναντι του μέσου όρου της αγοράς των τάνκερ που είναι 8,8 φορές πάνω από το εκτιμώμενο Ebitda.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Top Ships κινείται στην περιοχή των 0,70 δολαρίων και στα μέσα Μαρτίου έλαβε προειδοποίηση από τον Nasdaq ώστε να αυξήσει την τιμή της μετοχής της πάνω από το όριο του 1 δολαρίου μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ώστε να παραμείνει στο ταμπλό του δείκτη. Η τελευταία φορά που η μετοχή της εταιρείας βρισκόταν πάνω από το 1 δολάριο ήταν στα τέλη Ιανουαρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Α. Φράγκου: Η νέα κίνηση αναδιάρθρωσης του στόλου της Navios Holdings

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο «γόρδιος δεσμός» των αδερφών Γουρδομιχάλη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Β. Μαρινάκης: Νέα παραγγελία στην αγορά LNG από την Capital Gas



    ΣΧΟΛΙΑ