Ναυτιλία

Επίσκεψη του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος


Ο Πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κος Patrick Maisonnave, συνοδευόμενος από την κα Sylvie Ayme, Ακόλουθο Εσωτερικής Ασφάλειας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, όπου και συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχο Λ.Σ. Αλεξανδράκη Γεώργιο.

Ο κ. Αρχηγός αφού καλωσόρισε τον Γάλλο Πρέσβη στο Αρχηγείο, υπογράμμισε τους διαχρονικά στενούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Γαλλία και την αγαστή συνεργασία που έχουν τα δύο κράτη σε κρίσιμους τομείς. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η κοινή προσέγγιση επί θεμάτων ασφάλειας στη θάλασσα καθώς και η πρόθεση περαιτέρω εμβάθυνσης της ναυτιλιακής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών ενώ από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Διευθυντής Ποντοπόρου Ναυτιλίας, Πλοίαρχος Λ.Σ. Κοντορουχάς Χρήστος και ο Πλωτάρχης Λ.Σ. (Ο) Χριστοφίλης Διονύσιος-Όθωνας, Τμηματάρχης του τμήματος Οργάνωσης και Ανάπτυξης της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Διαβάστε επίσης

To 19o πλοίο απόκτησε η Atlantic Bulk Carriers της οικογένειας Κουμάνταρου

H MSC του Τζιανλουίτζι Απόντε παρήγγειλε άλλα 10 πλοία κοντέινερ – Έφτασε τα 66 υπό ναυπήγηση πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίωνΣΧΟΛΙΑ