• Ναυτιλία

    Επεκτείνει τον στόλο της η Samos Steamship

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    tanker ναυτιλία


    Σε πλήρη εξέλιξη είναι το επενδυτικό ναυπηγικό πρόγραμμα της ναυτιλιακής εταιρείας Samos Steamship της οικογένειας Ιγγλέση, η οποία επέστρεψε πρόσφατα στα ναυπηγεία Sumitomo για την ναυπήγηση ενός ακόμη δεξαμενόπλοιου.

    Ειδικότερα η Samos Steamship, συμφώνησε με τα γιαπωνέζικα ναυπηγεία για την κατασκευή ενός aframax Tier III main engine, μεταφορικής ικανότητας 112.000 dwt, αντί 48 εκατ. δολ . Έτος παράδοσης του πλοίου το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

    Το εν λόγω υπό κατασκευή πλοίο είναι το τέταρτο πλοίο του ναυπηγικού προγράμματος που υλοποιεί η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακή. Υπό ναυπήγηση έχει ακόμη ένα aframax 112.000 dwt, επίσης στα ναυπηγεία Sumitomo, με ορίζοντα παράδοσης το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Επίσης, ναυπηγεί δυο suezmax στα ναυπηγεία Universal (JMU) 158.000 dwt το ένα με ορίζοντα παράδοσης το δεύτερο τρίμηνο του 2021 και το τρίτο τρίμηνο του 2021.

    Η Samos Steamship, με περισσότερα από 140 χρόνια παρουσίας στη ναυτιλία, ελέγχει ένα στόλο 21 πλοίων στο νερό εκ των οποίων 10 είναι δεξαμενόπλοια (ένα VLCC, ένα suezmax, πέντε aframaxes και τρία chemical) και 11 είναι bulkers (ένα Very Large Ore Carrier, δυο Capesize / Newcastlemax, ένα Capesize, τέσσερα Kamsarmax, και δυο Supramax).



    ΣΧΟΛΙΑ