• Ναυτιλία

    Εντοπισμός 31 ατόμων και σύλληψη διακινητή στο Βόλο

    • NewsRoom
    Σκάφος του Λιμενικού

    Σκάφος του Λιμενικού


    Στον εντοπισμό τριάντα τριών αλλοδαπών και στη σύλληψη του 49χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου για παράβαση του Ν. 4251/2014 (Υποχρεώσεις μεταφορέων – Κυρώσεις) και του Ν. 3386/2005 (Παράνομη είσοδος στη χώρα).

    Συγκεκριμένα, πρωινές ώρες την 13-12-2023 ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας για τον εντοπισμό δύο ύποπτων οχημάτων επί της εθνικής οδού Βόλου–Νεοχωρίου. Τα οχήματα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών είχαν τεθεί υπό διακριτική επιτήρηση από περιπολικό όχημα της ΕΛ.ΑΣ. από την περιοχή της Αργαλαστής.

    Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, με τη συνδρομή των οποίων εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι πέντε επιβαίνοντες του Ι.Χ.Ε. οχήματος (ο 49χρονος διακινητής και τέσσερις αλλοδαποί) καθώς και είκοσι εννέα αλλοδαποί επιβαίνοντες του Ι.Χ. φορτηγού οχήματος (τύπου VAN), ενώ αναζητούνται ο οδηγός και συνοδηγός του, οι οποίοι διέφυγαν. Ένας 58χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε στην παθολογική κλινική του Γ. Ν. Ν. Βόλου για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

    Μετά από έρευνα της θαλάσσιας περιοχής και των ακτών του ανατολικού Πηλίου από δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν ίχνη – αντικείμενα παρουσίας ατόμων στην ακτή της περιοχής Θεοτόκου νοτιοανατολικού Πηλίου, χωρίς να εντοπιστεί το σκάφος μεταφοράς τους.

    Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου σε συνεργασία με τη ΔΑΠΘΑΣ (Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων) προέκυψε ότι οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν δια θαλάσσης με ταχύπλοο σκάφος από τα παράλια της Τουρκίας στην περιοχή του ανατολικού Πηλίου βραδινές ώρες την 12-12-2023 και στη συνέχεια πρωινές ώρες την 13-12-2023 παρελήφθησαν από τα δύο οχήματα. Τα δύο οχήματα, καθώς επίσης και ένα τρίτο όχημα, το οποίο εντοπίστηκε ακινητοποιημένο στην Εθνική οδό Βόλου – Ν. Πηλίου κατασχέθηκαν. Οι αλλοδαποί πλήρωσαν για την μεταφορά τους το ποσό των πέντε έως οχτώ χιλιάδων ευρώ (5.000-8.000) κατ΄άτομο.

    Η Διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Βόλου, αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη συμμετοχή των συλληφθέντα και σε άλλες υποθέσεις, όπως επίσης και την συνεργασία του με μέλη οργανωμένων κυκλωμάτων με ίδιες ή παρόμοιες εγκληματικές δραστηριότητες.

    Διαβάστε επίσης:

    Η HELMEPA στα ακριτικά σχολεία της χώρας

    Στυλιανίδης: Τι υποστηρίζει για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια στα Δωδεκάνησα

    Εγκρίθηκε η ναυσιπλοΐα στο Ρήνο με τηλεχειρισμό και με προϋποθέσεις



    ΣΧΟΛΙΑ