• Ναυτιλία

    Εμπλοκή με το θέμα της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Εμπλοκή με το θέμα της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


    Μέχρι τις 18 Ιανουαρίου του 2022 δεν μπορεί να γίνει καμία μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Γιώργο Προκοπίου.

    Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε αποδεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου που ζητεί την ακύρωση του διαγωνισμού. Η Επιτροπή Αναστολών με την απόφαση της αναφέρει ότι για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση από την ΕΤΑΔ στον Γ. Προκοπίου θα πρέπει να υπάρξει οριστική απόφαση από το ΣτΕ.

    Η αίτηση ακύρωσης θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 18 Ιανουαρίου και είναι άγνωστο πότε θα εκδοθεί η τελική απόφαση.

    Η προσφυγή του Δήμου Χαϊδαρίου αφορά το χώρο της τέταρτης προβλήτας των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δήμου αποτελεί ζώνης παραλίας και αιγιαλού και με την πώληση δεν διασφαλίζεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας.

    Για το θέμα αυτό δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση από τον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου.

    Υπενθυμίζεται ότι στον διαγωνισμό που διενήργησε η ΕΤΑΔ οριστικός πλειοδότης του διαγωνισμού για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά αναδείχθηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», του Γεωργίου Προκοπίου, με προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα που ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ.

    Με ανακοίνωση του ο Δήμος Χαϊδαρίου γνωστοποίησε τα εξής:

    Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε να μην υπογραφεί η σύμβαση για την πώληση του ακινήτου της ΕΤΑΔ ΑΕ στο οποίο περιλαμβάνεται η Προβλήτα 4 στην εταιρεία ιδιοκτησίας του κ. Προκοπίου, η οποία αναδείχθηκε πλειοδότης στους διαγωνισμούς για την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Η Επιτροπή του ΣτΕ έκανε με τον τρόπο αυτό δεκτή την αίτηση του Δήμου Χαϊδαρίου να ανασταλεί η εκτέλεση του διαγωνισμού πώλησης του ακινήτου ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, μέχρις ότου ληφθεί οριστική απόφαση από το ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου για τον διαγωνισμό.

    Από την πλευρά του Δήμου Χαϊδαρίου εκφράζεται ικανοποίηση για την απόφαση αυτή της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ. Όπως επισημαίνει ο Δήμος, αφενός αποφεύγεται η παραχώρηση στην πλειοδότρια εταιρεία του ακινήτου μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης του ΣτΕ, κάτι το οποίο θα δημιουργούσε «βλάβη από τη δημιουργία της νομικής και πραγματικής αυτής καταστάσεως, η οποία παρίσταται δυσχερώς αναστρέψιμη», σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης. Αφετέρου, κατά την άποψη του Δήμου, η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, χωρίς προφανώς να προκαταλαμβάνει την μελλοντική απόφαση του ΣτΕ επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης, καταδεικνύει ωστόσο ότι η αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου έχει στέρεα νομικά ερείσματα και σοβαρές πιθανότητες να γίνει τελικά αποδεκτή από το ΣτΕ.

    Σημειώνεται ότι νομικός σύμβουλος του Δήμου για την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ είναι ο καθηγητής κ. Ξενοφών Κοντιάδης.

    Η εκδίκαση επί της ουσίας της αίτησης ακύρωσης του Δήμου Χαϊδαρίου από το ΣτΕ έχει προσδιοριστεί για τις 18 Ιανουαρίου 2022 και η έκδοση της τελικής απόφασης αναμένεται εντός του 2022.

    Διαβάστε επίσης

    Εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο η απόφαση για τη μεταβίβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στον Γιώργο Προκοπίου



    ΣΧΟΛΙΑ