• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή πλειοδότησε για την εξαγορά 4 τάνκερ της Mitsubishi

    ναυτιλία ναυλαγορά


    Μία ανάσα από την απόκτηση των τεσσάρων τάνκερ τύπου aframax που πουλά της ιαπωνική Mitsubishi Corporation βρίσκεται η ελληνική ναυτιλιακή Ionic Shipping.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι η – χαμηλών τόνων- εταιρία, με έδρα τη Γλυφάδα, που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στην αγορά ξηρού φορτίου, βρίσκεται πρώτη στην “κούρσα” για την απόκτηση των τεσσάρων τάνκερ στην τιμή των 110 εκατ. δολ.

    Φήμες πάντως,που επικαλείται το tradewinds, κάνουν λόγο για τίμημα που θα κυμανθεί στα 115 εκατ. δολ. και αναφέρουν ότι η Ionic Shipping έχει δώσει την υψηλότερη τιμή, από τους υποψήφιους αγοραστές.

    Πρόκειται για τα πλοία Diamond Eternity και Diamond Destiny κατασκευής 2009 και χωρητικότητας 117,500-dwt, το Diamond Bliss κατασκευής 2009 και το Diamond Faith κατασκευής 2016 και χωρητικότητας 114,000-dwt.

    Σημειώνεται ότι η Ionic Shipping, με επικεφαλής το Σπύρο Βλασσόπουλο, διαθέτει στόλο με 17 πλοία, εκ των οποίων τα 15 είναι φορτηγά πλοία και τα δύο τάνκερ aframaxes.

    Η Mitsubishi Corporation διαθέτει στόλο με πάνω από 90 πλοία, αξίας άνω των 2 δισ. δολ.

    Η συμφωνία, αν επιβεβαιωθεί, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς όπως επισημαίνουν πλοιοκτήτες στην παρούσα φάση, είναι διαθέσιμα προς αγορά μόνο περιορισμένης χωρητικότητας πλοία, με τον κλάδο των δεξαμενόπλοιων να βρίσκεται, σύμφωνα με τη VesselsValue, στο μέσον του καθοδικού κύκλου, ο οποίος έχει οδηγήσει στην μείωση της αξίας των πλοίων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ν. Τσάκος: Στα διαλυτήρια του Μπανγκλαντές το παλαιότερο πλοίο της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Λαλιώτης: Πουλάει πλοίο σχεδόν στη διπλάσια τιμή από αυτήν που το αγόρασε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Καραγεωργίου: Ναύλωση πλοίου σε τιμή-έκπληξη για τη ναυτιλιακή του Ιδρύματος Ωνάση

     



    ΣΧΟΛΙΑ