• Ναυτιλία

    Ελληνική ναυτιλιακή απέκτησε το δεύτερο VLCC της

    ναυτιλία


    Η μικρή ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Smart Tankers είχε προαναγγείλει τα σχέδιά της για επέκταση των δραστηριοτήτων της στην αγορά των VLCCs, και τώρα τα κάνει πράξη με την απόκτηση του δεύτερου μεγάλου τάνκερ της.

    Η Smart Tankers φέρεται να είναι η εταιρεία που αγόρασε το πλοίο S Glory (χωρητικότητας 318.700 dwt, κατασκευής 2007) από τη Sinokor τον περασμένο Απρίλιο, έναντι 30,5 εκατ. δολαρίων. Η πώληση του πλοίου είχε αναφερθεί τότε από ναυλομεσίτες, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για τη συναλλαγή.

    Σύμφωνα με την Equasis, το πλοίο βρίσκεται από τον Μάιο υπό τη διαχείριση της Smart Tankers με τη νέα του ονομασία, Ivonne.

    Εφόσον επιβεβαιωθούν αυτές οι πληροφορίες, το Ivonne είναι το δεύτερο VLCC της εταιρείας, μετά το Maroon (χωρητικότητας 299.500 dwt, κατασκευής 2000), το οποίο η Smart Tankers αγόρασε τον Σεπτέμβριο του 2014 από την BW Shipping έναντι περίπου 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό αντίστοιχο με αυτό που φέρεται να πλήρωσε για τo Ivonne.

    Η Smart Tankers ιδρύθηκε πριν από έξι χρόνια και το τελευταίο διάστημα εστιάζει σε νέα ή μέσης ηλικίας VLCCs, προκειμένου να τα αξιοποιήσει στην αγορά spot ανατολικά του Σουέζ.



    ΣΧΟΛΙΑ