• Ναυτιλία

    Ελληνίδα πουλάει την τουρκική νησίδα Ακρόνησο και την ελληνική νησίδα Νερά για τουριστική ανάπτυξη και εξόρυξη πετρελαίου!

    Πηγή φωτογραφίας: Ροδιακή


    Ελληνίδα, κάτοικος Κω, πουλάει την τουρκική νησίδα Ακρόνησο (Karaada), αλλά και την ελληνική νησίδα Νερά για τουριστική ανάπτυξη και εξόρυξη πετρελαίου!

    Οι εφημερίδες των Δωδεκανήσων, αλλά και οι Τουρκικές εφημερίδες ασχολούνται το τελευταίο διήμερο με την είδηση που παρουσιάζει ελληνοτουρκικό, αλλά και επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Σύμφωνα με ανάρτηση της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η κυρία Καλλιόπη Μαγκλή Μούγκρου, κάτοικος της Κω, με καταγωγή από την Κάλυμνο, κληρονόμος του νησιού, αναφέρει πως είναι διατεθειμένη να πουλήσει την τουρκική Αρκόνησο, η οποία έχει εμβαδόν 9 τ. Χλμ, αλλά και την ελληνική νησίδα Νερά, που έχει εμβαδόν 0,456 τ. Χλμ και βρίσκεται νότια της Καλύμνου, «τόσο για τουριστική αξιοποίηση όσο και για εξόρυξη πετρελαίου, επισημαίνοντας πως προτιμά αμερικανική εταιρεία».

    Η τουρκική νησίδα Ακρόνησος (Karaada), βρίσκεται στην είσοδο του λιμένα της Αλικαρνασσού – Bodrum- και η κυρία Καλλιόπη Μαγκλή Μούγκρου ισχυρίζεται πως κατέχει τίτλους ιδιοκτησίας που την καθιστούν νόμιμη κληρονόμο της περιουσίας του παππού της, που μετά το 1923 βρίσκεται εντός τουρκικής επικράτειας. Η Ακρόνησος, βρίσκεται περίπου 9 ν.μ ανατολικά της Κω, αποτελεί προορισμό προσέλευσης σκαφών αναψυχής.

    Στην ανάρτηση της, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Καλλιόπη Μαγκλή – Μούγκρου γράφτηκαν τα εξής:

    «Πωλούνται 2 Νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος. 1) Νησί Αρκονησος – Τουρκία, έξω από το Bodrum απέναντι από την Κω (Δωδεκάνησα, Ελλάδα) 2) Νησί Νερά Ελλάδα, δίπλα στην Κάλυμνο (Δωδεκάνησα, Ελλάδα). Διατίθεται για ξενοδοχεία, εστιατόρια τουριστική περιοχή και για εξόρυξη πετρελαίου (θα εκτιμηθεί πετρελαίου εταιρία Αμερικής). Έχω συμβόλαια, διαθήκη, τοπογραφικά και χαρτιά από Τουρκία από το 1922 από τον παππού μου που βρίσκονται και στην Μητρόπολη Καλύμνου. Συνάντηση για συζήτηση στην Κω, Δωδεκάνησα, Ελλάδα με δικηγόρο μου».

    Διαβάστε επίσης:

    Η Performance Shipping άντλησε 1,3 εκατ. δολάρια

    MSC: Αναδιάρθρωση των κρουαζιερόπλοιων της σε Μεσόγειο, Βόρεια Ευρώπη και Βραζιλία

     



    ΣΧΟΛΙΑ