• Ναυτιλία

    Ελένη Πολυχρονοπούλου: Η HEMEXPO συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ναυτιλιακού εξοπλισμού

    Η Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου

    Η Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου


    Η Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exports, που είναι κορυφαίος σύνδεσμος προμηθευτών και εξαγωγέων για τη διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία έγινε μέλος της ηλεκτρονικής πλατφόρμας WATERBORNE Technology Platform (TP), η οποία είναι η μεγαλύτερη πλατφόρμα τεχνολογικής συνεργασίας στην Ευρώπη για θέματα που σχετίζονται με τη ναυτιλιακή οικονομία.

    Ως μέλος του WATERBORNE TP, η HEMEXPO θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει και να συμβάλει στον διάλογο μεταξύ των μελών της ευρωπαϊκής ναυτιλιακής κοινότητας σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Η Έρευνα και Ανάπτυξη αποτελεί βασικό επίκεντρο της HEMEXPO, ιδιαίτερα στον τομέα των τεχνολογιών, και η συμμετοχή στο WATERBORNE TP θα επιτρέψει στα μέλη της HEMEXPO να αναπτύξουν προϊόντα σύμφωνα με τις συγκεκριμένες ανάγκες του κλάδου και να συμμετάσχουν σε ευρωπαϊκά προγράμματα που θα χρηματοδοτήσουν τέτοια έργα.

    Η Πρόεδρος της HEMEXPO, Ελένη Πολυχρονοπούλου, δήλωσε: «Η Ευρώπη καταβάλλει προσπάθειες να γίνει παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη μιας ευρύτερης πράσινης θαλάσσιας οικονομίας. Η πλατφόρμα Waterborne TP είναι ένα στρατηγικά σημαντικό εργαλείο για την έρευνα και την ανάπτυξη λύσεων για την επίτευξη αυτών των στόχων. Έχοντας αυτό κατά νου, η HEMEXPO αποφάσισε ότι ήταν σημαντικό να ενισχύσει και να συμβάλει ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος για την ευρωπαϊκή βιομηχανία ναυτιλιακού εξοπλισμού».

    Μέλη του WATERBORNE TP είναι πλοιοκτήτες, νηογνώμονες, ναυπηγεία, κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού, παρόχους υποδομών και υπηρεσιών, πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών.

    Διαβάστε επίσης:

    Εισήγηση, αλλά και αντιδράσεις για την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου από Ουγγαρία, Σλοβακία, Κύπρο, Μάλτα και Ελλάδα

    Φυσικό αέριο: Αύξηση της τιμής στην Ευρώπη για τρίτη ημέρα

     



    ΣΧΟΛΙΑ