Ναυτιλία

Έλενα Κουντουρά και Γιάννης Κούστας χτύπησαν το «καμπανάκι» της Wall Street

  • NewsRoom


Η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και ο Δρ. Γιάννης Κούστας, CEO της DANAOS CORP (NYSE:DAC), χτύπησαν το «Closing Bell», το καμπανάκι λήξης των εργασιών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του 20ού Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με την Capital Link, διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος, την «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».

Συγκεκριμένα την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης παρέθεσε επίσημη δεξίωση προς τιμήν της ελληνικής αποστολής, των ναυτιλιακών εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE και των εταιρειών που συμμετείχαν στο Συνέδριο.

Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανήρτησε την ελληνική σημαία στην Wall Street και εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια προς τιμήν της ημέρας.

Η φετινή «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» πραγματοποιήθηκε με την παρουσία Υπουργών και στελεχών ναυτιλιακών εταιρειών εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης, καθώς και εταιριών που συμμετείχαν στο 20o Annual Capital Link Invest in Greece Forum, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την προηγούμενη ημέρα.

Η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και ο Δρ. Γιάννης Κούστας, CEO της DANAOS CORP (NYSE:DAC), χτύπησαν το «Closing Bell», το καμπανάκι της λήξης των εργασιών της Τρίτης 11 Δεκεμβρίου 2018 του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης πλαισιωμένοι από τους κκ. Χάρη Κοσμάτο και Απόστολο Τσιτσιράκη της TSAKOS ENERGY NAVIGAΤION (NYSE: TNP), τον κ. Εμίλιο Κυριακού, CΙΤΙ Country Officer Greece & Cyprus, τoν Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, τον κ. Νικόλαο Μπορνόζη, Πρόεδρο της Capital Link και την κυρία Όλγα Μπορνόζη, Managing Director της Capital Link.

To Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) εκπροσώπησε η κυρία Betty Liu, NYSE Executive Vice Chairman, η οποία υποδέχθηκε την Ελληνική Αντιπροσωπεία και τις εισηγμένες εταιρίες και τόνισε την πολυετή συνεργασία με την Ελληνική και Ελληνο-Αμερικανική Κοινότητα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι και στελέχη εταιριών και φορέων που συμμετείχαν στο 20th Annual Capital Link Invest in Greece Forum.

Η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλυτέρου Χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδος σε ένα ευρύτατο επενδυτικό κοινό σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης δείχνει την σταθερή υποστήριξη του Χρηματιστηρίου στην Ελλάδα, τις Ελληνικές επιχειρήσεις, την Ελληνική Ναυτιλία και την Ομογένεια.

Η Αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων για αυξανόμενο αριθμό εταιριών Ελληνικών συμφερόντων και το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Η τελετή αναμεταδόθηκε ζωντανά από όλα τα μεγάλα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα των HΠΑ καθώς αποτελεί ένα γεγονός με μέγιστη ακροαματικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο και την παρακολουθούν 150 εκατομμύρια τηλεθεατές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Ποδαρικό με πλοίο της TEN στις εγκαταστάσεις της Cheniere Energy στο Corpus Christi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αγγελική Φράγκου χτύπησε το καμπανάκι του Nasdaq

 


ΣΧΟΛΙΑ