• Ναυτιλία

    Ν. Τσάκος: Ποδαρικό με πλοίο της TEN στις εγκαταστάσεις της Cheniere Energy στο Corpus Christi

    Νίκος Τσάκος ΤΕΝ

    Νίκος Τσάκος, εφοπλιστής Tsakos Energy Navigation Ltd. (TEN)


    Ένα πλοίο LNG της Tsakos Energy Navigation, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Νίκου Τσάκου, ήταν το πρώτο που φορτώθηκε με υγροποιημένο φυσικό αέριο στο νέο εργοστάσιο παραγωγής LNG της Cheniere Energy στο Corpus Christi του Τέξας.

    Το πλοίο Maria Energy (χωρητικότητας 174.000 cbm, κατασκευής 2016) ήταν αυτό που έκανε “ποδαρικό” στο terminal της Cheniere Energy, έχοντας φτάσει στις εγκαταστάσεις στο Corpus Christi στις αρχές του μήνα. Το πλοίο είναι ναυλωμένο από την Cheniere Marketing.

    Οι εγκαταστάσεις άνοιξαν επισήμως τον Νοέμβριο, όταν και ξεκίνησε η παραγωγή του εργοστασίου, με δυναμικότητα 13,5 εκατομμυρίων τόνων ετησίως. Το πλοίο Golar Tundra (χωρητικότητας 170.000 cbm, κατασκευής 2015) ήταν παρόν στην τελετή εγκαινίων, όμως έφυγε χωρίς να παραλάβει φορτίο. Αντίθετα, φορτώθηκε στις ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Cheniere στο Sabine Pass, απ’ όπου και αναχώρησε προς άγνωστο προορισμό.

    Οι εγκαταστάσεις στο Corpus Christi αποτελούνται από τρεις μεγάλες μονάδες παραγωγής και υποστηρικτικές υποδομές, με σχέδια για επιπλέον επτά μικρότερες μονάδες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Γ. Αγγελικούσης: Ένα ακόμη νεότευκτο για τη Maran Gas. Στα 10 ανέρχονται τα υπό κατασκευή πλοία της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Β. Μαρινάκης: Γιατί οι αναλυτές συστήνουν «αγορά» των μετοχών της Capital Product Partners

    MH ΧΑΣΕΤΕ:  Έλληνες Εφοπλιστές: Ικανοποίηση για την απόφαση του IMO για τα ναυτιλιακά καύσιμα



    ΣΧΟΛΙΑ